Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Καταστρέφει τον ανταγωνισμό!

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε το καλοκαίρι να προσλάβει τον Ζοσέ Μουρίνιο ώστε να σπάσει την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια. Όμως οι Καταλανοί απέδειξαν χθες το βράδυ στο «classicο» με τον πιο εμφατικό τρόπο πως μόνο εύκολο δεν είναι το έργο που καλείται να φέρει εις πέρας ο Πορτογάλος τεχνικός.

Το χθεσινό βράδυ θα μείνει αξέχαστο στους απανταχού φίλους της Μπαρτσελόνα καθώς η πρώτη επίσκεψη του μισητού Μουρίνιο στο Καμπ Νου ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είχε ένα αποτέλεσμα που αμφιβάλλω αν το περίμεναν ακόμα και οι παίκτες του Γκουαρντιόλα.

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε όσα είδαμε χθες ση Βαρκελώνη. Μόνο η εικόνα μπορεί να αποδώσει το μεγαλείο αυτής της ομάδας η οποία όποτε θέλει μπορεί να σε ταπεινώσει, να σε κάνει να νιώσεις πολύ μικρός μπροστά της, είτε λέγεσαι Αλμερία είτε λέγεσαι Ρεάλ!

Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως πρόκειται για την καλύτερη ομάδα στον πλανήτη τα τελευταία χρόνια και ίσως την καλύτερη όλων των εποχών. Είναι βέβαιο πως τόσο πολλοί και καλοί ποδοσφαιριστές πολύ δύσκολα θα συνυπάρξουν ξανά σε ομάδα. 

Από πού να ξεκινήσει κανείς? Από την άμυνα με τους Πουγιόλ, Πικέ και Ντάνι Άλβες, το κέντρο με τους Τσάβι και Ινιέσα ή την επίθεση φωτιά με τους Μέσι, Βίγια και Πέδρο?

Η χθεσινή αναμέτρηση ήταν η αποθέωση αυτού που λέμε «ξύλο εσείς? Γκολ εμείς»! Από το 18ο λεπτό οι παίκτες της «βασίλισσας» διαπίστωσαν πως δεν έχουν καμία τύχη στο παιχνίδι, νευρίασαν και αποφάσισαν να ο ρίξουν στις κλωτσιές και τους τσαμπουκάδες.

Κάτι τέτοιο όμως κόντρα σε αυτή την ομάδα έχει τις αντίθετες συνέπειες, αφού οι Καταλανοί όχι μόνο δεν κώλωναν αλλά φτιαχνόντουσαν πιο πολύ ώστε να ξεφτιλίσουν τον μισητό αντίπαλο τους. Και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί οι γηπεδούχοι στις τελικές προσπάθειές τους, ένα σκορ 6-0 ή και 7-0 δεν ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Όσον αφορά τη Ρεάλ είναι αλήθεια πως μέχρι χθες είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία που έκαναν τους φίλους τους να πιστέψουν πως ήρθε η ώρα να αποκαθηλώσουν τη «Μπάρτσα». Χθες όμως ακόμα και αυτοί προφανώς πρέπει να πείστηκαν πως προς το παρόν το καμάρι της Βαρκελώνης δεν έχει αντίπαλο και καταστρέφει τον ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου