Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η μητέρα των μαχών

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Το παιχνίδι που από την αρχή της χρονιάς περιμένουν όλοι στην Ελλάδα διεξάγεται αύριο στις 19.30 στο ΟΑΚΑ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται σε μία αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει πολλά αν υπάρξει νικητής, αλλά και σχεδόν τίποτα αν υπάρξει ισοπαλία.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΠΕΝΜΠΟΥΡΓΚ...

Σκεφτείτε έναν μεγάλο ποταμό της Αθήνας, τον Κηφισό για παράδειγμα… μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν αν τον χειμώνα η θερμοκρασία έπεφτε στους -20˚ και πάγωνε τόσο ώστε να μπορούμε να τον διασχίζουμε κάνοντας πατινάζ; Μάλλον θα έμοιαζε πολύ με τον ποταμό Έμς που διαπερνά την πόλη Πάπενμπουργκ της βόρειας Γερμανίας. Ο ποταμός που τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου κάνει τη πόλη να φαίνεται πλωτή, τον χειμώνα μετατρέπεται σε ένα αχανές παγοδρόμιο και αυτό είναι μόνον ένα από τα μοναδικά θεάματα που μπορεί κανείς να δει στο Πάπενμπουργκ.

της Έφης Πάλλη

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Πρόγραμμα Erasmus: Γνωρίστε το


Της Δάφνης Δασκαλάκη,


Το Πρόγραμμα Erasmus έκανε την εμφάνιση του το 1987 δίνοντας τη δυνατότητα σε 3.000 φοιτητές να μετακινηθούν στο εξωτερικό για να φτάσει σήμερα να συμμετέχει το 90% των ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κινητά τηλέφωνα: κίνδυνος γραμμένος σε ψιλά γράμματα!

της Όλγας Τσαουσέλου



Όλοι μας χρησιμοποιούμε το κινητό 24 ώρες το 24ωρο. Για όλους μας είναι το έκτο δάχτυλο! Ξέρουμε άραγε όμως τις επιπτώσεις που έχει αυτό στον οργανισμό μας? Μάλλον όχι…

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΗ.. ΒΙΟΠΑΛ(Λ)Η

της Έφης Πάλλη

Λένε οτι στους παράξενους ανθρώπους συμβαίνουν τα πιο παράξενα γεγονότα. Δεν ξέρω αν εγώ τα προκαλώ αλλά η ζωή μου είναι γεμάτη απο απίστευτα περιστατικά. Μην είναι η δύσκολη καθημερινότητα; Μην είναι καμία κατάρα απο πρώην που με κυνηγά; Μην είναι που γεννήθηκα οχταμηνίτικο; Όποιος και να' ναι ο λόγος, διαβάστε και θα καταλάβετε..

Το ντέρμπι του Σαββάτου είναι τελικός

Του Παναγιώτη Τράμπα
Η ΑΕΚ των πάρα πολλών προβλημάτων, η ΑΕΚ του Ντάτομο, του Αργυρίου, του Μπερνς κα του παραγκωνισμένου Γκερέιρο, η ΑΕΚ που ηττήθηκε με 3-0 από την Άντερλεχτ και είχε μία μέρα λιγότερη για ξεκούραση από τον Παναθηναϊκό, κατάφερε και πήρε μία τεράστια νίκη με 1-0 στο χθεσινό ντέρμπι γιατί όπως φάνηκε το ήθελε πιο πολύ.