Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Το ντέρμπι του Σαββάτου είναι τελικός

Του Παναγιώτη Τράμπα
Η ΑΕΚ των πάρα πολλών προβλημάτων, η ΑΕΚ του Ντάτομο, του Αργυρίου, του Μπερνς κα του παραγκωνισμένου Γκερέιρο, η ΑΕΚ που ηττήθηκε με 3-0 από την Άντερλεχτ και είχε μία μέρα λιγότερη για ξεκούραση από τον Παναθηναϊκό, κατάφερε και πήρε μία τεράστια νίκη με 1-0 στο χθεσινό ντέρμπι γιατί όπως φάνηκε το ήθελε πιο πολύ.

Μετά το αποτέλεσμα στο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟ, πλέον οι κιτρινόμαυρο μπορούν να πιστεύουν πως είναι ξανά στο παιχνίδι του τίτλου, ειδικά αν στο ντέρμπι των "αιωνίων" το αποτέλεσμα είναι ευνοϊκό για αυτούς, δηλαδή να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει πως αν η επόμενη αγωνιστική δεν έβρισκε την ομάδα του Νίκου Νιόπλια να κοντράρεται με τον αιώνιο αντίπαλο τότε ο Έλληνας τεχνικός θα αποτελούσε παρελθόν. Τώρα όμως προέχει η αναμέτρηση του Σαββάτου και ο προπονητής των πράσινων θα έχει μια ευκαιρία να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα αν πάρει τη νίκη. Σε διαφορετική περίπτωση μόνο με θαύμα θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία των πράσινων.

Έτσι όπως ήρθαν λοιπόν τα πράγματα το ντέρμπι του Σαββάτου είναι ένας πρόωρος τελικός. Και αυτό γιατί αν ο Ολυμπιακός φύγει με το διπλό από το ΟΑΚΑ, θα έχει φτάσει στις 7 συνεχόμενες νίκες, θα απέχει 5 πόντους το λιγότερο από την ΑΕΚ και 7 από τον Παναθηναϊκό και θα είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Είναι σίγουρο πως στην 8η αγωνιστική κανείς δεν πήρε και κανείς δεν έχασε ποτέ το πρωτάθλημα, όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα είμαστε και δύσκολα οι μικρότερες ομάδες κόβουν βαθμούς από τις μεγαλύτερες.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι του Σαββάτου είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε. Κάποιος από άλλη χώρα με άνεση θα έχριζε τον Ολυμπιακό μεγάλο φαβορί καθώς και στο +4 είναι και καλή μπάλα παίζει κατά διαστήματα και δεν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών ενώ ο Παναθηναϊκός απογοητεύει με τις έως τώρα εμφανίσεις του. Όμως στα ντέρμπι όλα αλλάζουν και ας μην ξεχνάμε τι έγινε πέρυσι στο Καραΐσκάκη. Οι πράσινοι ήρθαν με το +2 σε καλύτερη κατάσταση και θέλοντας να αποτελειώσουν τον Ολυμπιακό των πολλών προβλημάτων. Αντ' αυτού όμως οι ερυθρόλευκοι πήραν μία πολύ εύκολη νίκη με 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου