Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Κυνηγώντας ένα θαύμα

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Τι κι αν η Μπαρτσελόνα έχει τη Δευτέρα το μεγάλο «classico» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης; Στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό θα παίξει μόνο για τη νίκη αφού ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου και δεν θέλει να μπλέξει σε περιπέτειες.


Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κακό για το τριφύλλι, αφού όταν έγινε γνωστό το πρόγραμμα των ομίλων πολλοί ήταν εκείνοι που σκέφτηκαν πως οι Καταλανοί θα έχουν κάνει το 4 στα 4 και θα έρθουν στην Ελλάδα απλά για τουρισμό.

Πιο δύσκολο ντεμπούτο δεν μπορούσε να φανταστεί ο Φερέιρα στο ξεκίνημά του στον πάγκο του Παναθηναϊκού αφού καλείται να αντιμετωπίσει την καλύτερη ομάδα στον πλανήτη τα τελευταία χρόνια.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αφού σε καμία περίπτωση δεν θα βγει χαμένος. Αν ο ΠΑΟ δεν καταφέρει να κερδίσει κανείς δεν θα του χρεώσεις ευθύνες για την ήττα ενώ αντίθετα σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα παρουσιαστεί ως Μεσσίας που άλλαξε αμέσως την εικόνα των πράσινων!

Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Δυστυχώς για την ελληνική ομάδα όλα εξαρτώνται από τη Μπαρτσελόνα. Αν ο Μέσι, ο Τσάβι, ο Βίγια, ο Ινιέστα και τα υπόλοιπα αστέρια βρεθούν σε καλή βραδιά τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι την προσευχή σου όπως είχε πει ο πρώην τεχνικό του τριφυλλιού Νίκος Νιόπλιας.

Η χρονική συγκυρία πάντως είναι μάλλον θετική για τον Παναθηναϊκό αφού πολύ δύσκολα μέσα σε λίγες μέρες οι Ισπανοί θα πιάσουν τόσο σπουδαία απόδοση όσο κόντρα στην Αλμερία, όπου νίκησαν με 0-8. Εκτός αυτού όσο και να μην το παραδέχεται κανείς το βέβαιο είναι πως όλοι θα είναι λίγο πιο προσεκτικοί ενόψει του παιχνιδιού της Δευτέρας κόντρα στη Ρεάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου