Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Αγαπημένα μικρά μυστικά στην Αθήνα!

της Ρένιας Ρηγοπούλου


Έχετε βαρεθεί τις μεγάλες καφετέριες και τα αποπνικτικά γεμάτα εστιατόρια? Αναζητάτε καινούργια στέκια για ωραίο καφέ, γλυκό ή φαγητό? 


Το SevenUS ανακάλυψε για σας μικρά μυστικά στην Αθήνα που σίγουρα θα λατρέψετε.. 

 Πάμε λοιπόν να σας συστήσουμε μια διαφορετική Αθήνα, που δεν περιορίζεται στα κοσμικά καφέ του Κολωνακίου και της Γλυφάδας. Πάμε να σας συστήσουμε όμορφα μέρη με μοναδικές γεύσεις και ωραία ατμόσφαιρα.. Έτοιμοι..?
Καθώς λοιπόν ο καιρός μας τα χάλασε λίγο, τι καλύτερο από μία κούπα σοκολάτα ή ένα  ζεστό τσάι για ένα βροχερό απόγευμα; Σε μία ανυποψίαστη γωνία, μακρυά από τη βαβούρα της πλατείας Κολωνακίου, στο νούμερο 44 της οδού Ομήρου βρίσκεται κρυμμένο το «Petite Fleur». Με μόλις 4-5 τραπέζια, θυμίζει έντονα Παρίσι κι επιμένει στην ποιότητα: Κάθε σοκολάτα φτιάχνεται σε διαφορετικό σκεύος για τον κάθε πελάτη και χρειάζεται γύρω στα 15 λεπτά, ενώ εσείς χαλαρώνετε με τους τζαζ ήχους που παίζουν παλιά βινύλια στο πικ-απ. 
Παριζιάνικη διάθεση και στο γλυκό..? Στην αρχή του Ψυρρή, στο Minim's έχεις την ευκαιρία να ξαναγευτείς την "γλυκιά" πλευρά της πόλης των φώτων. Το cafe-bistrot σερβίρει φαγητό όλη μέρα, αλλά οι insiders πάνε για την βιτρίνα με τα γλυκά, με λαμπρά παραδείγματα ιδιαίτερων γεύσεων όπως cheesecake κολοκυθιού. Το μετρό είναι ακριβώς απέξω, αλλά αν έκανες το λάθος να πάρεις αυτοκίνητο μέσα στις διαδηλώσεις πιές τη σπιτική λεμονάδα με λουίζα να σε καλμάρει
Εντάξει, μπορεί το Waffle House στην Βουλιαγμένη να μην είναι ακριβώς σαν το Barbarac του St. Tropez, έχει καταφέρει όμως να είναι, εδώ και καιρό, το απόλυτο “to see and to be seen” παγωτατζίδικο των νοτίων. Αν η υπογλυκαιμία σε βρει στα βόρεια, εκτός από το παραδοσιακό καϊμάκι του Βάρσου, θα τρελαθείς με τις γεύσεις του Zillion της Κηφισιάς. Πιο κεντρικά, η «Εκλεκ...Τούλα» στο Παγκράτι θα σε βάλει σε σκέψεις με το παγωτό Μουστάρδα (με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας), το οποίο πριν τρομάξεις, μόνο χρωματικά την θυμίζει και είναι υπέροχο. Αν είσαι πάλι είσαι λάτρης πιο παραδοσιακών γλυκισμάτων, πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς το ζαχαροπλαστείο του Κτιστάκη στο κέντρο, Σωκράτους 59, με τους θρυλικούς λουκουμάδες του! Μικροί και αφράτοι, μελωμένοι εσωτερικά και ταυτόχρονα τραγανοί, βοηθούν να ξεχάσεις το ΔΝΤ, έστω και προσωρινά. 


Ώρα για φαγητό? Τα «Χρώματα του Βυθού» είναι η πρόταση μας για όλους εσάς που αγαπάτε τα εφάνταστα πιάτα και την άριστη ποιότητα. Το εστιατόριο της οδού Εκάλης 40 στη Νέα Ερυθραία προσφέρει ένα ταξίδι στα χρώματα των γέυσεων της Μεσογειακής κουζίνας με καταπληκτικά πιάτα φρέσκων θαλασσινών και ποικιλία από όστρακα, σε οικονομικές τιμές! Αν πάλι είστε λάτρης της Ιταλικής κουζίνας, τι καλύτερο από ένα γεύμα στο «il salumaio di atene» Παναγίτσας 3 στη Κηφισιά. Ένας χώρος πολύ προσεγμένος με εμφανείς τις ιταλικές επιρροές. Το χαρακτηρίζει μια κομψή πολυτέλεια χωρίς όμως να γίνεται απόμακρο. Ξεχωρίζει ο πάγκος με τα διάφορα προϊόντα που μπορείς να προμηθευτείς για το σπίτι.


Έξοδος για ποτό και δυο δρόμους πιο κάτω από την πλατεία του Αγίου Γεωργίου στο Χαλάνδρι, σε ένα μικρό στενό, ακριβώς απέναντι από το ρέμα βρίσκεται το “Think Positive”. Ένα μπαράκι, χρώματος κόκκινου, που ειδικεύεται στο να σας φτιάχνει personalized κοκτέιλ με τα αγαπημένα σας υλικά, όπως ακριβώς θα το ζητήσετε. Φροντίστε να πάτε νωρίς, γιατί ο χώρος είναι μικρός και γεμίζει γρήγορα. 
Αν πάλι αναζητάτε μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση τι καλύτερο από το Play στην Αγ. Παρασκευή?! Κρυμμένο στην Αγ. Ιωάννου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα all day bar της Αθήνας διακοσμημένο με παλιά παιχνίδια και παιδικά έπιπλά σας εγγυάται ένα υπέροχο βράδυ.
Κάτι πιο κεντρικά ε? Για σας λοιπόν τους λάτρεις του κέντρου, τι θα λέγατε για ένα ποτό στο TAF ?! Στο Μοναστηράκι, μια παλιά γειτονιά της Αθήνας με την αυλή της και τα κτίρια γύρω της μετατράπηκε σε ένα εντυπωσιακό καφέ μπαρ. Με το κύριο κορμό του κτιρίου να χρονολογείται στο 1870 το ΤAF αποτελεί hot spot για τους λάτρες της τέχνης καθώς στον ίδιο χώρο στεγάζονται εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής καθώς και θεατρικές παραστάσεις.

 to be continued...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου