Οι γιορτινές μέρες χαρακτηρίζονται απο αλλεπάλληλα γεύματα, δείπνα, οικογενειακά τραπέζια και γαστρονομικές συνεστιάσεις. Αν βαρεθήκατε τις ίδιες και τις ίδιες συνταγές, ή αν ακόμη μπουχτίσατε από τα κρέατα, σας προτείνουμε μια εναλλακτική και πανεύκολη συνταγή, που θα σας κοστίσει ελάχιστα αλλά θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας…
της Έφης Πάλλη
Υλικά για 8-10 άτομα:
300γρ. ανθότυρο
150γρ. τυρί Philadelphia
400γρ. γαρίδες
Άνηθος
Αλάτι
Πιπέρι
Φύλλο κρούστας
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις γαρίδες και τις αποφλοιώνουμε αν έχουν κέλυφος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο, το τυρί Philadelphia , τον άνηθο. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και δυο κουταλιές της σούπας γάλα ώστε να γίνει πιο μαλακή η γέμιση. Στη συνέχεια κόβουμε τις γαρίδες σε μικρά κιβάκια και τις ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε για να γίνει συμπαγές.
Έπειτα, ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε οριζόντια σε 4 ίσα μέρη. Αλείφουμε τη κάθε «λωρίδα» φύλλου με βούτυρο, βάζουμε τη γέμιση και το τυλίγουμε.
Ψήνονται στους 180 για περίπου 20’.
ΤΙΡ: Στο σερβίρισμα μπορείτε να γαρνίρετε με λίγο μέλι, σουσάμι και μαυροκούκι.
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου