Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Του Παναγιώτη Τράμπα

Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνονται τα 2/3 του φετινού πρωταθλήματος και η 20η αγωνιστική είναι ιδιαίτερα κρίσιμη τόσο για την μάχη της κορυφής όσο και όσον αφορά την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.


Σίγουρα το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στις 19.30, αν και στο στρατόπεδο του «δικέφαλου του βορρά» δεν δείχνουν να έχουν τόσο το μυαλό τους σε αυτό το παιχνίδι. Κάτι που δεν είναι τόσο παράλογο αφού το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη κρίνει μία πρόκριση ενώ αντίθετα κόντρα στον Άρη δεν διακυβεύονται  πολλά διότι δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα χάσει την Τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Αντίθετα για τον Άρη το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού εκτός από το γόητρο της νίκης σε ένα ντέρμπι, ενδεχόμενο «τρίποντο» θα έχει και σπουδαία βαθμολογική σημασία αφού ο Άρης έχει μείνει μακριά από τις νίκες από το παιχνίδι με την Καβάλα στο Κλ. Βικελίδης στις 4 Γενάρη και έχει μείνει 3 πόντους μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα play-off.
Στη σκιά του μεγάλου παιχνιδιού της Θεσσαλονίκης υπάρχουν κι άλλες αναμετρήσεις που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Στο Βόλο την Κυριακή το απόγευμα κοντράρονται οι δύο Ολυμπιακοί, δύο από τις ομάδες που παίζουν ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο στο ελληνικό πρωτάθλημα, γεγονός που αφήνει ελπίδες πως θα παρακολουθήσουμε ένα χορταστικό παιχνίδι.
Στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, άπαντες θεωρούν πως μία ακόμη νίκη στην επαρχία, και δη στην ομάδα που κέρδισε στο ΟΑΚΑ τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και την ΑΕΚ, θα ισοδυναμεί με «μισό τίτλο».  Στο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό οι Πειραιώτες θα έχουν στο πλευρό τους περίπου 7.000 φίλους τους ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει ντεμπούτο ο Ραφίκ Τζιμπούρ.
Από την άλλη μεριά η ομάδα του Βόλου μετά το απίστευτο 0-4 κόντρα στην ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα που θα την διατηρήσει κοντά στην πρώτη 5αδα αλλά και για να αποδείξει πως μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της.
Ο δεύτερος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός καλείται το Σάββατο στο ΟΑΚΑ να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εργοτέλη ώστε να μειώσει προσωρινά τη διαφορά του από την κορυφή στους 4 βαθμούς και να ελπίζει σε στραβοπάτημα του Ολυμπιακού. Οι πράσινοι προέρχονται από δύο πολύ κακές εμφανίσεις κόντρα σε ΑΕΚ και Πανιώνιο, όμως το ζητούμενο κόντρα στην ομάδα του Καραγεωργίου δεν είναι μόνο η νίκη αλλά και μία εμφάνιση που θα πείσει τον κόσμο της ομάδας πως υπάρχει ελπίδα για τη συνέχεια της χρονιάς.
Από τη μεριά του ο Εργοτέλης θα ταξιδέψει στην Αθήνα χωρίς το παραμικρό άγχος αφού τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα τον έχουν φέρει στην 6η θέση της βαθμολογίας. Εξάλλου από το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχουν να χάσουν κάτι οι Κρητικοί και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες και τα προβλήματα του Παναθηναϊκού ώστε να δώσουν συνέχεια στο αήττητο σερί τους, αφού δεν έχουν γνωρίσει την ήττα από το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη (3-0) στις 5 Ιανουαρίου.
Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στην Ξάνθη, όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί την ΑΕΚ το Σάββατο στις 19.30. Η ΑΕΚ ενώ έδειχνε να βρίσκει έναν πολύ καλό ρυθμό με τις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Αστέρα, Πανσερραϊκό και Παναθηναϊκό, ήρθε το «χαστούκι» από τον Ολυμπιακό Βόλο που ανέδειξε για ακόμη μία φορά το πολλά προβλήματα της Ένωσης. Στα Πηγάδια οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ θέλουν να επανέλθουν στις νίκες καθώς σε διαφορετική περίπτωση, και λαμβάνοντας υπόψη το δύσκολο πρόγραμμα της συνέχειας, μπορεί να μπει σε περιπέτειες μέχρι και η είσοδος στα play- off.
Η Ξάνθη από την άλλη με αθόρυβη δουλειά έχει καταφέρει να είναι σχετικά μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, παρά τις δύο συνεχόμενες ήττες, και κόντρα στην ΑΕΚ θα προσπαθήσει να ξαναβρεί το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο και να δείξει πως τα παιχνίδια κόντρα στον Εργοτέλη και τον ΠΑΟΚ ήταν απλά μία παρένθεση.
Μπορεί η 20η αγωνιστική να έχει ντέρμπι «Θεσσαλονίκης» και «Ολυμπιακών», όμως ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι γίνεται στη Λάρισα. Εκεί που για την τοπική ομάδα και τον Πανσερραϊκό, η κοινότοπη φράση «ματς σαν τελικός» ισχύει 100% αφού έτσι όπως είναι η κατάσταση στη βαθμολογία ο νικητής της αναμέτρησης μένει ζωντανός και μπορεί να ελπίζει για την παραμονή, ενώ ο χαμένος θα κυνηγάει απλά ένα θαύμα.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ο Ηρακλής φιλοξενεί την Κέρκυρα και θέλει μετά από δύο εκτός έδρας ήττες να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το Καυτατζόγλειο και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι «Φαίακες» ,μετά τη νίκη επί της Λάρισας την περασμένη αγωνιστική πήραν βαθιά ανάσα και με ανεβασμένη ψυχολογία θα κυνηγήσουν ένα χρυσό «διπλό» κόντρα στον «Γηραιό».
Τέλος, την Κυριακή το μεσημέρι υπάρχουν ακόμα δύο αναμετρήσεις, αυτές ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης και του Πανιωνίου με την Καβάλα. Ο ατρόμητος δείχνει ιδιαίτερα ανεβασμένος το 2011 και έχει σκαρφαλώσει στην 6η θέση μαζί με τον Βόλο και τον Εργοτέλη και παρά το πολύ κακό ξεκίνημά του θέλει ακόμη μία νίκη για να απομακρυνθεί για τα καλά από τη ζώνη του υποβιβασμού και να πλησιάσει την πρώτη 5άδα. Εκ διαμέτρου αντίθετα είναι τα πράγματα στην ομάδα της Αρκαδίας, αφού ο Αστέρας μετά τις ήττες από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό βρίσκεται στην 18η θέση και η νίκη στο Περιστέρι είναι μονόδρομος.
Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος θα επιδιώξει να πάρει ένα πολύτιμο «τρίποντο» κόντρα στην Καβάλα έχοντας ως σύμμαχο την έδρα αλλά και την ψυχολογία μετά τις εμφανίσεις κόντρα σε Παναθηναϊκό και Άρη. Η Καβάλα όμως είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα και το έργο των κυανέρυθρων δεν θα είναι εύκολο καθώς οι Καβαλιώτες θέλουν τη νίκη ώστε να παραμείνουν στις θέσεις που οδηγούν στα Play- off.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου