Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

(ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ) ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!


Του Παναγιώτη Τράμπα,

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος, το έχουμε κατηγορήσει, έχουμε επαναλάβει ουκ ολίγες φορές πως δεν έχουμε καμία σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη κ.ο.κ. Ένα όμως είναι σίγουρο. Πως ποτέ δεν πρόκειται να βαρεθούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο!


Είναι πράγματι εντυπωσιακό το φαινόμενο το οποίο παρατηρείται ειδικά τη φετινή χρονιά και αφορά κυρίως του δύο «αιώνιους» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός  κερδίζει η στρατηγική είναι απλή. Ο αντίπαλος βρίσκει κάποια επίμαχη φάση και κατηγορεί τη διαιτησία. Τι γίνεται όμως αν ο διαιτητής τα έχει πάει περίφημα; Τότε υπάρχει και εφεδρικό πλάνο. Αυτό των «παραρτημάτων» και των «φιλικών» παιχνιδιών.

Είναι κοινό μυστικό πως οι μεν Παναθηναϊκοί υποστηρίζουν ότι ο Βόλος, ο Πανιώνιος, η Κέρκυρα και η Ξάνθη είναι σύλλογοι φίλα προσκείμενοι στους ερυθρόλευκους, ενώ από την άλλη το ίδιο υποστηρίζουν οι Ολυμπιακοί για τους ΠΑΟΚ, Άρη και Εργοτέλη. Πόσο λογική του παραλόγου είναι όμως αυτή;

Αρχίζουμε από το χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας. 0-1 ο ΠΑΟ και όλοι οι Ολυμπιακοί υποστηρίζουν πως ο ΠΑΟΚ «άνοιξε τα πόδια». Δηλαδή αν το φοβερό σουτ του Βιερίνια στο πρώτο ημίχρονο πήγαινε λίγο πιο χαμηλά και όχι στο δοκάρι, τότε μετά ο δικέφαλος θα έτρωγε επίτηδες κι άλλο γκολ; Ότι δηλαδή αν 20 λεπτά πριν το φινάλε, ο Αθανασιάδης προλάβαινε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά ο ΠΑΟ των 10 παικτών και της μισής τελικής φάσης θα έβαζε και δεύτερο γκολ διότι απλά είναι δική του ομάδα ο ΠΑΟΚ; Φανταστική λογική!

 Το ίδιο όμως συνέβη και στο Βόλο όταν έπαιζαν οι δύο Ολυμπιακοί. Δηλαδή εκεί ο Ολυμπιακός Πειραιώς κέρδισε μόνο 0-1 και ο τερματοφύλακας του Βόλου έπιασε τα «άπιαστα» απλά κα μόνο για ξεκάρφωμα; Όλα αυτά θα μπορούσαν να τα σκαρφιστούν μόνο Έλληνες.. Μόνο όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι είναι όμως, το μόνο πράγμα για το οποίο  δεν μπορείς να κατηγορείς την Superleague είναι για το ότι είναι ανιαρή.

Και περιμένετε, πλησιάζει και το Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός. Εκεί να δείτε γλέντια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου