Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ανατροπή και φωτιά στην κορυφή

Του Παναγιώτη Τράμπα

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του χθεσινού ντέρμπι, αφού αν και έμεινε πίσω στο σκορ κατάφερε μέσα σε 6 λεπτά να γυρίσει από την κόλαση του -7, να μειώσει τη διαφορά στον 1 πόντο από την κορυφή. Στο κόλπο θα μπει και η ΑΕΚ αν κερδίσει το βράδυ τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Το ντέρμπι των "αιωνίων" είχε δύο διαφορετικές όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν από την αρχή στον αγωνιστικό χώρο. Παρουσίασαν πρόσωπο ανάλογο με τα προηγούμενα παιχνίδια και ευτύχησαν να προηγηθούν με πανέμορφο γκολ του Μιραλάς.

Με την έναρξη όμως του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες μεταμορφώθηκαν. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε ακριβώς την εικόνα που είχε και στο Καυτατζόγλειο την πρώτη αγωνιστική αλλά και κόντρα στον Βόλο και τον Άρη στο Καραΐσκάκη. Υπήρξε καθολική καθίζηση, κάτι που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Παναθηναϊκός.

Βέβαια εύσημα πρέπει να αποδοθούν και στο Νίκο Νιόπλια, ο οποίος με τις αλλαγές των Γκαρσία και Μαρίνου άλλαξε εντελώς την εικόνα της ομάδας του. Φυσικά κομβικό σημείο το 61ο λεπτό όταν ο Σι΄σε κέρδισε το πέναλτι αλλά και την αποβολή του Αβραάμ τελειώνοντας κάπου εκεί το παιχνίδι.

Τι μας έμεινε από το ντέρμπι? Όσον αφορά τους νικητές σίγουρα κρατάνε την νίκη επί του Ολυμπιακού μετά από αρκετό καιρό, που ήρθε μάλιστα και με ανατροπή. Τα πρώτα γκολ του Σισέ σε ντέρμπι αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση του Λάζαρου Χριστοδολόπουλου. Στα αρνητικά για τους πράσινους το τραγικό πρώτο ημίχρονο και το ότι μετά το 2-1 και παρά τον παίκτη παραπάνω δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Πάρντο.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά φέτος κρατάει το σπουδαίο πρώτο ημίχρονο αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση(ξανά) των Μιραλάς και Ιμπαγάσα. Μεγάλο προβληματισμός σίγουρα για την ήττα και τον τρόπο που ήρθε, αλλά νομίζω μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι μέτριες εμφανίσεις του Ριέρα, ο οποίος χθες όπως και ο Φετφατζίδης, ακόμα και στο καλό ημίχρονο του Ολυμπιακού ήταν απόντες. Και αν για τον μικρό υπάρχει η απειρία για τον Ισπανό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου