Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Μπορούν την πρόκριση οι "Δικέφαλοι"

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία τεράστια νίκη χθες κόντρα στη Βιγιαρεάλ και πλέον η πρόκριση είναι σχεδόν στα χέρια του αφού μία νίκη κόντρα στην Μπριζ στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική θα τον στείλει κατά 90% στην επόμενη φάση. Ο άλλος δικέφαλος, η ΑΕΚ, μπορεί να έμεινε στο 1-1 με την Άντερλεχτ στο ΟΑΚΑ αλλά ακόμα διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες και αυτή.

Στην Ελλάδα μπορεί να μην πηγαίνει όσο καλά θα ήθελαν οι φίλοι του αλλά στην Ευρώπη εμφανίζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και με τις έως τώρα εμφανίσεις του αξίζει να περάσει στην επόμενη φάση και ουσιαστικά να έχει πραγματοποιήσει μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πορείες της ιστορίας του.

Αν τελικά η πρόκριση έρθει, τότε αυτή θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην Τούμπα και κυρίως στις νίκες με 1-0 επί των Ντιναμό και Βιγιαρεάλ. Νίκες οι οποίες ήρθαν με στυλ αλά Σάντος και έδειξαν για ακόμη μία φορά πως αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο δικέφαλος μπορεί να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις.

Πλέον την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, την Μπριζ και μία πιθανή νίκη θα του δώσει στην καλύτερη περίπτωση και μαθηματικά την πρόκριση κι στην χειρότερη θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να μην χάσει στην Κροατία από τη Ντιναμό.

Για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού δεν κατάφερε να κερδίσει την Άντερλεχτ. Αν είχε πάρει χθες το τρίποντο θα ήταν και αυτή πολύ κοντά στο να ακολουθήσει τη Ζενίτ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πλέον η Ένωση τα τα πα΄ξει όλα για όλα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χάιντουκ. Αν καταφέρει να φύγει από το Σπλιτ με το διπλό τότε λογικά θα χρειάζεται μόλις ένα πόντο την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ κόντρα στην αδιάφορη Ζενίτ.

Τέλος ο Άρης στάθηκε πολύ άτυχος στη Γερμανία κόντρα στη Λεβερκούζεν, γνώρισε την ήττα με 1-0 και πλέον κηνυγάει ένα θαύμα για να συνεχίσει στην Ευρώπη. Και όπου θαύμα βάλτε την εκτός έδρας νίκη στη Μαδρίτη κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου Ατλέτικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου