Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

"Έφυγε" ο χιμπατζής-καπνιστης!

Κανείς δεν ξέρει εάν ήταν το τσιγάρο ή κάποια άλλη αιτία, που έφυγε από τη ζωή ο Τσάρλι, ο μοναδικός χιμπατζής που κάπνιζε και προσέλκυε πλήθη τουριστών στο ζωολογικό κήπο του Μπλου Φοντέιν της Ν.Αφρικής.
Σε ηλικία 52 ετών έφυγε από τη ζωή ο Τσάρλι ο  διάσημος χιμπατζής του ζωολογικού κήπου Μανγκόυνγκ στο Μπλού Φοντέιν της Νότιας  Αφρικής.
Εδώ και πολλά χρόνια ο Τσάρλι ήταν η μασκότ  του ζωολογικού κήπου και είχε γίνει μέσα από ντοκιμαντέρ και αφιερώματα διάσημος για την "ανθρώπινη" συνήθειά του να καπνίζει μανιωδώς.
Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος επισκέπτης του ζωολογικού κήπου του πέταξε ένα αναμμένο τσιγάρο. Αυτός το άρπαξε και άρχισε να καπνίζει. Ο χιμπατζής αντέγραφε τη συμπεριφορά των ανθρώπων και έτσι εθίστηκε στο κάπνισμα.
Ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου δήλωσε ότι ο Τσάρλι είχε γίνει κάτι σαν θεσμός. Χιλιάδες επισκέπτες πήγαιναν εκεί για να τον απολαύσουν.
Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο θάνατος του οφείλετε στο κάπνισμα. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να διεξήχθη νεκροψία για την αίτια του θανάτου του.
Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αναφέρουν "Είναι σχεδόν αδύνατον να αντικαταστήσουμε έναν χαρακτήρα σαν τον Τσάρλι. Ήταν μοναδικός."

ΠΗΓΗ: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου