Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Το βλέπεις; Το αγγίζεις…

Της Δάφνης Δασκαλάκη,

Οι Ιάπωνες επιστήμονες κατασκεύασαν το πρώτο τρισδιάστατο τηλεοπτικό σύστημα (i3Space 3D ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΦΗΣ)όπου υπάρχει η δυνατότητα να αγγίξουμε και να νιώσουμε τις εικόνες που βγαίνουν από την οθόνη!

Το νέο αυτό τεχνολογικό επίτευγμα μας επιτρέπει να χειριστούμε τις εικόνες όπως θέλουμε εμείς δίνοντας την αίσθηση της κίνησης μπορούμε να τεντώσουμε τις εικόνες ή να τις συρρικνώσουμε. Το σύστημα «παρακολουθεί» τα δάκτυλα του τηλεθεατή χρησιμοποιώντας έξι κάμερες κίνησης που είναι τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν «τυφλά» σημεία. Η πρωτοποριακή συσκευή λέγεται i3Space και δημιουργήθηκε από τους επιστήμονες του National Institute of Advanced Science and Technology της Ιαπωνίας.

«Το σύστημα αναγνωρίζει την συμπεριφορά του χρήστη και αντιδρά στέλνοντας τις ανάλογες εικόνες. Για πρώτη φορά μπορείς να νιώσεις τις εικόνες στον αέρα», δήλωσε ένας ειδικός κατά την πρώτη παρουσίαση του i3Space.Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το νέο αυτό τηλεοπτικό σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην χειρουργική πρακτική των γιατρών, σαν προετοιμασία πριν πιάσουν κανονικό νυστέρι στο χέρι τους
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου