Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Έλληνες αστυνομικοί "έβαλαν τα γυαλιά" στο FBI

Για την ουσιαστική συνεισφορά τους σε υπόθεση απαγωγής τριών παιδιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τους πατέρες τους, βραβεύτηκαν την Πέμπτη (18/02) έντεκα Έλληνες αστυνομικοί, από τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Daniel Smith.


Τα ίχνη των τριών παιδιών, συριακής καταγωγής, του 12χρονου Alex, του 10χρονου Greg και του 8χρονου Zavin Silach, χάθηκαν είχαν χαθεί από τον Ιούνιο του 2008.

Τότε, οι πατέρες των παιδιών, ο 47χρονος John και ο 46χρονοςGeorge Silach, και οι δύο χωρισμένοι από τις Αμερικανίδες συζύγους τους, φιλοξενούσαν τα παιδιά τους για ένα Σαββατοκύριακο, όπως είχε ορίσει το δικαστήριο.

Τα παιδιά όµως δεν επέστρεψαν τον καθορισένο χρόνο στις µητέρες τους και τότε άρχισε το ανθρωποκυνηγητό από το FBI, το οποίο το καλοκαίρι του 2010 ζήτησε τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς πρόσωπο αμερικανικής καταγωγής, συγγενικό προς τους απαγωγείς, είχε εντοπιστεί στην Αθήνα, ενώ την ίδια περίοδο προέκυψε, πως οι απαγωγείς µε τα παιδιά είχαν θεαθεί στη Βόρεια Γαλλία.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τµήµα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Από την έρευνα προέκυψε πως το συγγενικό πρόσωπο των απαγωγέων όντως είχε εγκατασταθεί στην Αθήνα και προσπαθούσε να εκδώσει πλαστά έγγραφα για τα αδέλφια Silach και τα τρία παιδιά.

Ο συγγενής τους κυκλοφορούσε µε πλαστά έγγραφα ως υπήκοος Βουλγαρίας. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση των πλαστών εγγράφων, η ΕΛΑΣ κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη των απαγωγέων και των παιδιών στην Ολλανδία.

Τον περασµένο Νοέµβριο εντοπίστηκαν τα τρία παιδιά και επέστρεψαν στις µητέρες τους.

“Κάθε µέρα που βλέπουµε τα παιδιά µας θα θυµόµαστε την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν οι αστυνοµικοί της ΕΛΑΣ και πως οι ζωές των παιδιών µας έγιναν και πάλι κανονικές µε τις δικές σας προσπάθειες”,
 έγραψαν οι µητέρες των τριών παιδιών σε γράµµα τους προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Λευτέρη Οικονόµου. 



ΠΗΓΗ: www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου