Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΙΚΟΣ EUROVISION ΓΙΑ... ΚΛΑΜΑΤΑ!


Αφού καλά καλά οι διάφορες εκπομπές, οι  τάχα ειδήμονες, οι πανελίστες και λοιποί γραμματείς και Φαρισαίοι προϋπαντούσαν τον τελικό ανάδειξης του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό μέρες τώρα, είπα και εγώ να αφιερώσω το βράδυ μου στη ΝΕΤ και να απολαύσω το θέαμα! Που να ήξερα; Πού να φανταστώ πως θα με περίμενε η Οδύσσεια ενός τρίωρου ανοργάνωτου προγράμματος που απ΄όπου και αν το πιάσεις απ’ όπου και αν το δεις ήταν για κλάματα ;

                                                                                                                      της Έφης Πάλλη. 

       
Η παρουσιάστρια, Λένα Αρώνη μας υποδέχτηκε σε ένα μαύρο φόντο, με μαύρα ρούχα, σφιγμένα δόντια, αμήχανο χαμόγελο και μακρόσυρτες καταλήξεις στις εκφράσεις της όπου σε μια προσπάθεια να μας συστήσει την κριτική επιτροπή συνάμα με την απόπειρα να μεταδώσει το φιλικό κλίμα της όλης βραδιάς απεύθυνε στα μέλη της, τις ερωτήσεις της στον ενικό. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν επτά σκαμπό αισθητικής της δεκαετίας του ’90 στο πλατό και υποδεχτήκαμε τον «μάγο της φυλής» με ένα τύπου μπουκάλας νερού τουμπερλέκι και τους έξι διαγωνιζόμενους εκτός από φθόγγους και παράσιτα να μας αφιερώνουν και λίγο από το τραγούδι τους. Μια αναδρομή στο περσινό νικητήριο τραγούδι, λίγα λόγια για τον θεσμό, ξανά μια βόλτα από τη κριτική επιτροπή, ένα «green room» στα σκαριά και ψάξε ψάξε  δεν θα το βρεις! Γιατί εδώ παπάς εκεί παπάς πού είναι ο παπάς; Η πρώτη ώρα πέρασε χωρίς show, χωρίς διαγωνιστικό κομμάτι, χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο!  

Εκεί που ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω… αλληλούια και να τα «Κόκκινα Χαλιά» στη σκηνή να «rockάρουν». Ακολούθησε η Βαλάντω να ερμηνεύει την μπαλάντα της στο πλούσιο χιτώνα της a la  αρχαία Ελληνίδα, με την ουρά του φορέματος να ανεμίζει με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα που κοσμούσε όλα τα πλάνα. Το τριημιτόνιο, θύμισε κάτι από λούνα πάρκ, παιδική χαρά και γυμναστικές επιδείξεις με μαζορέτες. Η Αντιγόνη Ψυχράμη σε ένα mix and much από Έλενα Παπαρίζου και Καλομοίρα στον ίδιο διαγωνισμό μας έδωσε ένα κλασικό εικονογραφημένο pop αποτέλεσμα και η παρουσιάστρια σε μια σκαλωσιά ανεβασμένη δίνει την πάσα στον Λούκα και αυτό το πολυαναμενώμενο και χιλιοσυζητημένο ζεϊμπέκικο που δεν είδαμε ποτέ. Η Νίκη Πόντε έκλεισε το διαγωνιστικό μέρος δίχως τη λάμψη που περιμέναμε.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, οι τηλεθεατές ψηφίζουν, στο πλατό φιλοξενούνται οι εκπρόσωποι άλλων χωρών στον διαγωνισμό, η παρουσιάστρια φορά ένα εκρού μπλουζοφόρεμα απόλυτα ταιριαστό με το χρώμα των μαλλιών και του δέρματός της τύπου «Σαν το μικρό φαντασματάκι τριγυρνάς» και με ύφος «Hi Hitler!» συνομιλεί με τους προσκεκλημένους καλώντας τους να πάνε κοντά της με ένα ευγενέστατο «come here!come».

Έχουμε και λέμε: Ένα στούντιο υπό κατασκευή, μια παρουσιάστρια έξω από τα νερά της, αδικημένη μέσα στο άχαρο styling της, μια παραγωγή ανοργάνωτη, τεχνικούς cameramen και ηχολήπτες να έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, λεπτά να περνούν χωρίς να υπάρχει κάτι να ειπωθεί. Εν συνεχεία η ανακοίνωση του αποτελέσματος να γίνεται με τα κόπων και βασάνων και ο νικητής Λούκας Γιώρκας με τον stereo Mike να καλούνται επί σκηνής για να ερμηνεύσουν το τραγούδι τους και εμείς οι άμοιροι τηλεθεατές να παρακολουθούμε την διαδρομή τους από το εν δυνάμει green room στον πάνω όροφο, την ενδιάμεση σκάλα, τον επόμενο όροφο, τον παρακάτω διάδρομο και τελικά ναι, ναι τη σκηνή!! Και μίας και είπα διαδρομή… φρονώ πως είναι μια λέξη που ακούστηκε καμιά 50αριά φορές απόψε.

Η γλυκύτατη παρουσιάστρια αφού έκανε την παρατηρησούλα της που άργησαν και αυτή περίμενε στο πλατό επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια, τους συνεχάρη και μας χαιρέτησε με ένα « Απόψε δε λύσαμε τα προβλήματα της ανθρωπότητας αλλά…»- λες και έκατσε κάποιος απόψε στον καναπέ του και περίμενε να μας ανακοινώσει η κυρία Αρώνη ότι ανακαλύφθηκε η συνταγή της Παγκόσμιας Ειρήνης και Ευημερίας- ωστόσο μας έφτασε και μας περίσσεψε το σχόλιο αυτό, είδαμε και έναν τεχνικό να περνά από μπροστά, πέντε- έξι καλώδια να εξέχουν και αισίως τον εκπρόσωπο της χώρας μας για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision να χορεύει το ζεϊμπέκικο του!

 
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα δευτερόλεπτα πριν λήξει η μετάδοση ακούστηκε στον αέρα μια φωνή να λέει « Άντε να τα μαζεύουμε τώρα!». Μην ήταν ο  floor manager; Μην ήταν η παρουσιάστρια; Μην ήταν μέλος της επιτροπής; Μην ήταν διαγωνιζόμενος που ήθελε να φύγει τρέχοντας;

Εγώ θα πώ και του χρόνου να είμαστε καλά!

 
 

1 σχόλιο: