Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Όλα τα φωτα στο Camp Nou


Του Παναγιώτη Τράμπα, 

Το σπουδαιότερο παιχνίδι της φάσης των «16» του Champions League διεξάγεται σήμερα στη Βαρκελώνη ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ. Ένα παιχνίδι που θα είχε πολύ μικρότερο ενδιαφέρον αν δεν κατάφερναν οι «κανονιέρηδες» να γυρίσουν το πρώτο παιχνίδι από 0-1 σε 2-1.


Στο παιχνίδι του Λονδίνου οι παίκτες του Βενγκέρ έδειξαν πως τελικά διαθέτουν χαρακτήρα και δεν λύγισαν παρά το γκολ της Μπαρτσελόνα στο 1ο ημίχρονο. Όμως λίγες μέρες μετά ήρθε η επιβεβαίωση όσων υποστηρίζουν πως οι Λονδρέζοι όταν βρίσκονται κοντά στην επίτευξη ενός μεγάλου στόχου λυγίζουν. Έτσι, κόντρα στη Σάντερλαντ εντός έδρας το Σάββατο, η Άρσεναλ έμεινε στο 0-0 και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στον πόντο την πρωτοπόρο Μάντσεστερ. Άραγε και απόψε θα έχουμε την εικόνα μιας ομάδας που δεν αντέχει στην πίεση και θα λυγίσει όπως και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο ή θα έχουμε την πρώτη μεγάλη έκπληξη;

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα είναι σίγουρα το αδιαφιλονίκητο φαβορί, όμως έχω την εντύπωση πως τον τελευταίο μήνα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ίσως κάνει μια «κοιλιά» αυτή την περίοδο. Φυσικά ακόμα κι αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να πάρει τη νίκη- πρόκριση, ή εξάλλου μπορεί στις προηγούμενες αναμετρήσεις να έκανε μία μικρή συντήρηση δυνάμεων.

Όσον αφορά το αποψινό παιχνίδι, από τους γηπεδούχους ξέρουμε τι να περιμένουμε. Το κλασικό παιχνίδι κατοχής με τις πολλές πάσες, μέχρι να βρεθούν οι χώροι ώστε να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες για κάποιο γκολ. Το μικρό ερωτηματικό προέρχεται από την Άρσεναλ. Οι περισσότερες ομάδες που θα ταξίδευαν τη Βαρκελώνη με «προίκα» το 2-1 του πρώτου αγώνα είναι δεδομένο πως θα παρατάσσονταν με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Όπως εξάλλου έπραξε και ο Μουρίνιο με την Ίντερ πέρυσι στο Καμπ Νου και κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ όμως ποτέ δεν έχει αγωνιστεί με σκοπιμότητα. Σήμερα ίσως χρειαστεί αφού εξάλλου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το μόνο βέβαιο είναι πως όλα εξαρτώνται από τους Καταλανούς. Αν κάνουν το παιχνίδι τους και φτάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, τότε η Άρσεναλ όσο καλά και να παίξει δεν θα μπορέσει να σταματήσει τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου