Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Δεν γινόταν αλλιώς


Του Παναγιώτη Τράμπα,

Κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν ο Φαν Πέρσι δεν έπαιρνε ανόητη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Λογικά θα παρακολουθούσαμε ένα παιχνίδι ανάλογο με αυτό του πρώτου ημιχρόνου. Όμως σε κάθε περίπτωση όταν η μία ομάδα έχει 19 τελικές προσπάθειες και η άλλη καμία, τότε δεν χωρά αμφιβολία για το ποιος άξιζε την πρόκριση.


Δυστυχώς η Άρσεναλ αναλώθηκε σε στρατηγικές «Μουρίνιο» θέλοντας να πάρει την πρόκριση με «κλεφτοπόλεμο», όμως ο Πορτογάλος τεχνικός είναι εξοικειωμένος σε τέτοιες στρατηγικές. Χαρακτηριστικό της διαφοράς των δύο ομάδων είναι οι επιτυχημένες πάσες που πραγματοποίησαν. 724 οι Καταλανοί και μόλις 199 οι Άγγλοι. Μόνο ο Τσάβι με τον Ινιέστα είχαν περισσότερες εύστοχες πάσες από όλη την Άρσεναλ ( 106και 97 αντίστοιχα).

Ως εκ τούτου ήταν ποδοσφαιρικά δίκαιο να προκριθεί η Μπαρτσελόνα ώστε να μας χαρίσει και στη συνέχεια της διοργάνωσης σπουδαίες ποδοσφαιρικές παραστάσεις.  Και η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ πρέπει να ευχαριστεί τον Αλμούνια αφού χάρη σε δικές του αποκρούσεις το σκορ περιορίστηκε μόλις στο 3-1.

Σίγουρα η αποβολή του Φαν Πέρσι άλλαξε πολλά και ήταν αν μη τι άλλο αυστηρή, αφού δεν μπορώ να πιστέψω πως σε τέτοιο χρονικό σημείο ο Ολλανδός άκουσε το σφύριγμα και προτίμησε να συνεχίσει τη φάση. Όμως η Άρσεναλ δεν μπορεί να σταθεί σε αυτή τη φάση όταν δεν έκανε ούτε ένα σουτ στην εστία του Βαλντέζ σε σχεδόν 100 λεπτά αγώνα, αν υπολογίσουμε και τις καθυστερήσεις.

Όσο για τη Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να πει κανείς κάτι παραπάνω. Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά και για ακόμη μια φορά η τρομερή ομάδα του Γκουαρντιόλα μας έκανε να τη χαζέψουμε σε πολλές περιπτώσεις. Κι ενώ ο Μέσι έκανε ξανά τα γνωστά του, δεν μπορώ να μην σταθώ στους Τσάβι και Ινιέστα, οι οποίοι για ακόμη μία φορά ήταν οι κινητήριοι μοχλοί αυτής της καλοκουρδισμένης μηχανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου