Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αποπνέει υγεία η Εθνική

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Τα δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια της Εθνική μας ομάδας στο Καραϊσκάκη με τη Λετονία και το Ισραήλ πέρασαν με απολογισμό δύο νίκες και την Ελλάδα να βρίσκεται πια στην κορυφή του ομίλου αν κι οι Κροάτες έχουν ένα ματς λιγότερο. Εκτός αυτού όμως το σημαντικότερο είναι πως πλέον το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα αποπνέει ξανά μετά από καιρό υγεία.

Η εποχή του Σάντος, ή μετά- Ρεχάγκελ εποχή, δεν ξεκίνησε και με τον πιο ιδανικό τρόπο. Αποχωρήσεις παικτών με αιχμές, φήμες για κακές σχέσεις στα αποδυτήρια και εντός έδρας ισοπαλία με τη Γεωργία.

Σταδιακά όμως όλα άλλαξαν. Η Ελλάδα παίζοντας έξυπνα στην Κροατία πήρε πολύτιμο βαθμό αλλά κυρίως αγόρασε χρόνο γα να βρει την ηρεμία της. Κάτι που όντως συνέβη.

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και οι τιμωρίες έφεραν νέο αίμα στην Εθνική και πραγματοποιώντας την πολυπόθητη ανανέωση. Παράλληλα όμως ήρθαν και τα αποτελέσματα με καλές εμφανίσεις αφού παρά τις νίκες στο γκολ είδαμε μετά από αρκετό καιρό την Ελλάδα να παίζει κατά διαστήματα ελκυστικό ποδόσφαιρο και να προσφέρει θέαμα δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες.

Επιπλέον μόνο αισιοδοξία μπορεί να προκαλέσει το γεγονός πως πλέον βλέπουμε στην ενδεκάδα ποδοσφαιριστές μικρής ηλικίας. Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Νίνης, Φετφατζίδης, Μήτρογλου ή ακόμα και οι Παπαδόπουλος και Τοροσίδης έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους και μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα.

Πλέον για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 η Ελλάδα έχει δύο εύκολα παιχνίδια κόντρα στην αδύναμη Μάλτα, κάτι που σημαίνει πως μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ο Φερνάντο Σάντος θα έχει όλο το χρόνο με το μέρος του ώστε να χτίσει την Εθνική όπως ακριβώς φαντάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου