Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Σπουδαίο ντέρμπι στο άδειο ΟΑΚΑ

 Του Παναγιώτη Τράμπα
 
Η σπουδαιότερη αναμέτρηση της αγωνιστικής διεξάγεται στο ΟΑΚΑ στις 19.30 με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, αλλά δυστυχώς επειδή βρισκόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα, μία τόσο σπουδαία αναμέτρηση δεν θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν φίλαθλοι από κοντά εξαιτίας 50-100 ατόμων.

 Το παιχνίδι αν και βρισκόμαστε πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα είναι κομβικό και για τις δύο ομάδες. Από τη μία ο Παναθηναϊκός αν και βρίσκεται μόλις 1 πόντο μακριά από την κορυφή, έχει παρουσιάσει πολλά αγωνιστικά και μη προβλήματα, ενώ ο ΠΑΟΚ καλείται να επιστρέψει στις νίκες μετά την πρώτη αγωνιστική ώστε να ξεχαστεί και η ήττα- μαχαιριά από τον Άρη στην Τούμπα.

Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός εκτός από τον κόσμο του που δεν μπορεί να τον βοηθήσει έχει και πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, αφού ο Νίκος Νιόπλιας δεν μπορεί να υπολογίζει στους Νίνη, Γκοβού και Λέτο, τρεις παίκτες που θεωρητικά θα μπορούσαν να αγωνιστούν πίσω από τον Σισέ.
Επομένως οι πράσινοι λογικά θα παραταχθούν με τον Καραγκούνη πίσω από το Γάλλο επιθετικό, τον Λουίς Γκαρσία δεξιά και , μετά από καιρό στη βασική ενδεκάδα, το Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αριστερά. Στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη.

Από την άλλη μεριά ο Παύλος Δερμιτζάκης θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη ελπίζοντας να αλλάξει και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Ο Μουσλίμοβιτς θα πάρει θέση βασικού στην κορυφή της επίθεσης ενώ την έκπληξη ετοιμάζει ο Έλληνας τεχνικός με τη χρησιμοποίηση του Σακελλαρίου αντί του Μπουσαιντί στη θέση του αριστερού μπακ.

Για τον δικέφαλο αυτό το ματς είναι κάτι σαν τελικός, αφού με 5 πόντους μόλις σε 5 αγωνιστικές, ο στόχος που έθεσε ο Θοδωρής Ζαγορακής για πρωτάθλημα, μάλλον θα φαντάζει πολύ νωρίς ως ουτοπία. 
 
Επικίνδυνη έξοδος για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Ξάνθη κόντρα στην ακριτική ομάδα και θέλει να συνεχίσει το σερί των 4 νικών του σε ισάριθμες αγωνιστικές και παράλληλα να δείξει πως μπορεί να αποδώσει θεαματικό ποδόσφαιρο και μακριά από τον Πειραιά, κάτι που δεν συνέβη σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες στις δυο προηγούμενες εκτός έδρας αποστολές των ερυθρόλευκων.

Εξάλλου ο Ολυμπιακός αγωνίζεται την ίδια ώρα με τον αιώνιο αντίπαλό του και ευελπιστεί πως όχι μόνο θα πάρει μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη, αλλά θα διερύνει και τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό σε ενδεχόμενο στραβοπάτημα τους κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι οπαδοί των Πειραιωτών δεν θα μπορέσουν τελικά να βοηθήσουν την ομάδα τους αφού το σίριαλ της μετακίνησής τους ή μη είχε αρνητική κατάληξη, με την Αστυνομία, τον Κο Μπιτσαξή και την Ξάνθη να πετάνε ο ένας το μπαλάκι στον άλλο όλη την εβδομάδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός δεν έχει στη διάθεσή του τον Ουρτάδο και παρά το ότι ο Βαλβέρδε αρέσκεται σε εκπλήξεις μάλλον τα 9/11 της βασικής ενδεκάδας είναι γνωστά αφού ο Νικοπολίδης θα είναι στο τέρμα ενώ η αμυντική τετράδα δεν αλλάζει. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Ντουντού και Ιμπαγάσα, με τον Φουστέρ μπροστά τους. Αριστερά θα ξεκινήσει ο Ριέρα, ενώ για το δεξί άκρο παλεύουν οι Ρόμενταλ και Φετφατζίδης και για την κορυφή της επίθεσης οι Πάντελιτς και Μιραλάς.

Η Ξάνθη από την άλλη θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο της. Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να παρατάξει με αμυντικούς προσανατολισμούς την ομάδα του ώστε να κλείσει τους χώρους και θα προσπαθήσει να χτυπήσει την άμυνα του Ολυμπιακού στις αντεπιθέσεις.

Στη σκιά των "μεγάλων"

Την αυλαία της 6ης αγωνιστικής ανοίγει η αναμέτρηση του Πανιώνιου με τον Εργοτέλη στις 17.15, σε ένα παιχνίδι που δεν συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα αφού η προσοχή είναι στραμμένη στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας.Παρ΄ όλα αυτά οι δύο ομάδες θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη και μπορούν να αποδ΄σουν καλό ποδόσφαιρο.

Ο γηπεδούχος Πανιώνιος έχει ξεκινήσει με το χειρότερο δυνατό τρόπο το πρωτάθλημα, βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Το μοναδικό πρόβλημα για τον Μίκαελ Στόρε ακούει στο όνομα Κοντοές, αφού ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε τελικά να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι. Αντίθετα ετοιμοπόλεμοι είναι οι τόσο ο Βαζ όσο και ο Βαρό.

Οι Κρητικοί από την άλλη προέρχονται από βαριά εντός έδρας ήττα με 1-4 από τον Παναθηναϊκό στο Παγκρήτιο και θέλουν ένα πολύ σημαντικό διπλό ώστε να βρουν ξανά την ηρεμία και το καλό τους κλίμα.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Καραγεωργίου ετοιμάζει αλλαγές στην ενδεκάδα, ενώ έχει και τρεις απουσίες, αφού δεν ταξίδεψαν στην Αθήνα οι Τζούνιορ, Γαλούσης και Χρυσοφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου