Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Παναγιώτης Πετράκης: Το Ταλέντο

Της Δάφνης Δασκαλάκη,


Σημαντικές πτυχές της επαγγελματικής ζωής του ηθοποιού, τραγουδιστή, χορευτή, perfomer και, τολμώ να πω, γοητευτικότατου Παναγιώτη Πετράκη.  


Ο Παναγιώτης Πετράκης κατάγεται από το Ρέθυμνο της Κρήτης, γεννήθηκε και μεγάλωσε όμως στο Χαλάνδρι όπου και ζει μέχρι σήμερα. Μεγάλωσε με πολλή αγάπη και ελεύθερος πάντα να κάνει αυτά που θέλει. Το πρώτο του όνειρο, όσον αφορά το επάγγελμα που θα ακολουθούσε, ήταν σε ηλικία πέντε ετών όταν ανακοίνωσε στους γονείς του πως θέλει να γίνει δεσπότης. Αμέσως μετά ακολούθησαν πολλά επαγγέλματα: δημοσιογράφος, δικηγόρος, καθηγητής αγγλικών, σχεδιαστής ως που μετά από την παρότρυνση των γονιών και των καθηγητών του κατέληξε να δίνει εξετάσεις στη δραματική σχολή Βεάκη.


Χρονιά ορόσημο αποτέλεσε το 2001 για εκείνον, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright και να εμβαθύνει στο αγαπημένο του θεατρικό είδος, το musical. Κατά τη διετή παραμονή του στις Η.Π.Α., έλαβε μέρος στις παραστάσεις «Copacabana, the musical» (Rico), «Some Enchanted Evening» των Rodgers & Hammerstein και «Camelot» (Lancelot).
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συμμετείχε στο μιούζικαλ για παιδιά «Νυχτερινές Πτήσεις», «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας Μικρός Πρίγκηπας...», στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην παράσταση «Frankenstein Rediculus», «Πυρετός το Σαββατόβραδο» (DJ Monty), «Ερωτικά Παιχνίδια», «Funny», και στη «Μήδεια» του Μποστ. 


Έχει συνεργαστεί επίσης σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες με τη Μαρινέλλα, τον Τάκη Ζαχαράτο, τη Νίνα Λοτσάρη κ.α. Έχει πραγματώσει προσωπικές συναυλίες σε Ελλάδα και Αμερική. Το 2005 είχε την τιμή να κληθεί από την Α.Υ. Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Γιουγκοσλαβίας, για να τραγουδήσει στο γκαλά του ιδρύματος Lifeline, που τελεί υπό την αιγίδα της.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές: «Τα παιδιά της γειτονιάς» (Ετ1), «Τζένη κι Ευανθία» (Alpha), «Μαρία, η άσχημη» (Mega), «Τα μυστικά της Εδέμ» (Μega).

Φέτος μπορούμε να τον απολαύσουμε στη σειρά «Τα μυστικά της Εδέμ» του Mega, στο Lido Music Theatre όπου μαζί με μία υπέροχη ομάδα τραγουδιστών, ερμηνεύει επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα, στη θεατρική παράσταση «Μαίρη – Μαίρη», στο θέατρο Πόρτα, και τέλος ως διαγωνιζόμενο στο τραγούδι στην εκπομπή του Mega, «Just the two of us».

Τον ελεύθερο του χρόνο γυμνάζεται και χορεύει, κατά προτίμηση flamengo. Είναι λάτρης της πολυεθνικής κουζίνας καθώς και του σινεμά με προτίμηση στην Κέιτ Γουίνσλετ, Μέριλ Στριπ, Κόλιν Φάρελ και στον Άντονι Χόπκινς.

1 σχόλιο: