Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Με το δεξί η εποχή "Ντούντα"

Του Παναγιώτη Τράμπα

Ο Ολυμπιακός έδωσε χθες το βράδυ το πρώτο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα με προπονητή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον άνθρωπο που το 1997 οδήγησε την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή της Ευρώπης. Τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά αλλά το τελικό σκορ της αναμέτρησης με την Ρεάλ δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν.

Ο Ολυμπιακός έφτασε με πολύ καλή απόδοση κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο να πάρει όχι μόνο μία πολύ σημαντική νίκη αλλά και μία διαφορά 16 πόντων που μπορεί να του φανεί υπερπολύτιμη στη συνέχεια.

Όμως για τρεις περιόδους οι κυπελλούχοι Ελλάδος δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν στο σκορ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι λογικό αν αναλογιστούμε πως οι Ισπανοί είναι πιο έτοιμη ομάδα καθώς το πρωτάθλημά τους έχει ξεκινήσει.

Ο Ολυμπιακός έδειξε χθες πως θα στηριχθεί σε τρεις παίκτες κυρίως τη φετινή χρονιά. Στους Μπουρούση, Τεόντοσιτς και Σπανούλη. Αναμφίβολα πρόκειται για 3 εκ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη και διαθέτουν την ικανότητα να διαλύσουν σχεδόν κάθε αντίπαλο αν βρεθούν σε καλή μέρα.

Από εκεί και πέρα όμως? Οι Παπανικολάου και Κέσελι είναι πολύ καλοί ταλαντούχοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σε αρκετά παιχνίδια, αμφιβάλλω όμως κατά πόσο μπορούν να πάρουν ένα κρίσιμο σουτ σε μια καυτή έδρα αν κι όποτε οι τρεις που προαναφέραμε βρίσκονται σε άσχημη μέρα.

Επίσης υπάρχουν και οι Παπαλουκάς και Νεστέροβιτς, παίκτες με τεράστια εμπειρία που όμως πρέπει να δούμε πόσο θα αντέξουν αφού δεν βρίσκονται και στο άνθος της ηλικίας τους.

Σίγουρα ο Ίβκοβιτς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να διαψευσθώ ειδικά στο κομμάτι μου για τους Παπανικολάου και Κέσελι, αφού έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως έχε την ικανότητα να δουλεύει με νέους παίκτες και να τους αναδεικνύει σε πρωταγωνιστές.

Τέλος μόνο θετική εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός πως είδα τον Μπουρούση σε αρκετές περιπτώσεις να παίζει με πλάτη στο καλάθι κάτι που δεν μας συνήθιζε τα προηγούμενα χρόνια. Αν καταφέρει να βελτιώσει το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, τότε σε συνδυασμό με το φαρμακερό μακρινό του σουτ, θα εξελιχθεί ίσως στον καλύτερο σέντερ της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου