Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Kλέφτης με σεβασμό

Του έκλεψε το laptop αλλά όταν διαπίστωσε ότι ο καθηγητής είχε μέσα τις εργασίες μίας ζωής, αποφάσισε να επανορθώσει. Φυσικά δεν έδωσε πίσω τον υπολογιστή αλλά χρησιμοποίησε το ταχυδρομείο.
Στη μακρινή Σουηδία και οι Κλέφτες  έχουν ψυχή! Ένας καθηγητής του πανεπιστημίου της Ουμέα στην Βόρεια Σουηδία είχε πέσει σε κατάθλιψη όταν ανακάλυψε ότι  κάποιος του είχε κλέψει το λάπτοπ του το οποίο περιείχε της εργασίες και τον κόπο μιας ζωής.
Είχε σχεδόν καταστραφεί καθώς δεν είχε αποθηκεύσει πουθενά τις εργασίες του. Ο ανώνυμος καθηγητής όμως έτυχε σε φιλεύσπλαχνο κλέφτη.
Προς έκπληξή του, μια εβδομάδα μετά την κλοπή έλαβε μια μνήμη USB η οποία περιείχε όλα του τα έγραφα.
"Είμαι πολύ χαρούμενος", ανέφερε ο καθηγητής στην τοπική εφημερίδα Västerbottens-Kuriren προσθέτοντας "Αυτή η ιστορία με κάνει να νιώθω  ελπίδα για την ανθρωπότητα."
Ο καθηγητής άφησε την τσάντα του, που περιέχει το φορητό υπολογιστή,  πίσω από μια πόρτα στο κλιμακοστάσιο του  διαμερίσματός  του, ενώ πήγε για λίγη ώρα έξω από το κτίριο. Όταν εμφανίστηκε λίγο αργότερα, η τσάντα είχε κλαπεί.
"Το σακίδιο ήταν εκεί. Με όλες τις κάρτες, τα έγγραφα, το ημερολόγιο και τις πιστωτικές. Απλά ο υπολογιστής μου έλειπε", είπε.
Ωστόσο, μια εβδομάδα μετά την κλοπή, ο καθηγητής έλαβε μια μνήμη USB που περιέχει όλα τα έγγραφα.


ΠΗΓΗ: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου