Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Στη μάχη του Europa League οι ελληνικές ομάδες

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Μετά την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ρούμπιν χθες το βράδυ, σήμερα τη σκυτάλη παίρνουν οι τρεις εκπρόσωποί μας στο europa league. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δύσκολο έργο κόντρα στην Βιγιαρεάλ στην Ισπανία, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει, επίσης εκτός έδρας, την Άντερλεχτ, ενώ τέλος ο Άρης φιλοξενεί στο Κλεάνθης Βικελίδης τη γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν.


Κάντο όπως στην Πόλη!

Ο ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων καλείται να φορέσει το καλό φετινό ευρωπαϊκό του κοστούμι και να σταθεί όρθιος στην πολύ δύσκολη αποστολή του αφού αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ στηνΙσπανία, μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν, την Βιγιαρεάλ.

Ο δικέφαλος ταξίδεψε στην Ισπανία με υπηρεσιακό προπονητή του Μάκη Χάβου μετά την απομάκρυνση του Παύλου Δερμιτζάκη από τον πάγκο της ομάδας. Επίσης μετά την ήττα από τον Παναθηνα¨κό στο ΟΑΚΑ ο Γκαρσία είχε φραστικό επεισόδιο με τον Χάβο και δεν υπολογίζετε αφού του δόθηκε υποχρεωτική 5μερη άδεια.

Γενικά ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή και είναι εύκολα κατανοητό πως είναι άσχημη η χρονική στιγμή για ένα παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ στην έδρα της, αφού μπορεί να σε διαλύσει ακόμα περισσότερο.

Αν όμως οι παίκτες του Δικφάλου φανούν προσεκτικοί και παρουσιάσουν εικόνα παρόμοια με εκείνη στην Ολλανδία κόντρα στον Άγιαξ, ή στην Πόλη με την Φενέρ, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει κάτι καλό και αυτόματα να αλλάξει και η ψυχολογία ενόψει της συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη .

Να εκμεταλλευτεί την έδρα του

Το κλίμα στο στρατόπεδο του Άρη δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά τη βαριά ήττα με 4-0 εντός έδρας από την ΑΕΚ την Κυριακή. Πλέον όμως εκείνο το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν και ο Κούπερ θέλει οι παίκτες του να παρουσιάσουν, αν είναι δυνατόν, ένα πρόσωπο ανάλογο με εκείνο κόντρα στην Ατλέτικο ώστε για να έχουν ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα στο ματς με την Λεβερκούζεν.

Ο Άρης με τη δύναμη του κόσμου του μπορεί να ορθοποδήσει και να πετύχει μία πολύ σημαντική νίκη αφού μετά την ήττα στη Νορβηγία από τη Ρόζενμποργκ, η υπόθεση πρόκριση έχει δυσκολέψει αλλά δεν είναι ακατόρθωτη. 

Το θετικό γα τον Έκτορ Κούπερ είναι πως τελικά μπορεί να υπολογίζει στον Ρουίς, ο οποίος λογικά μαζί με τον Κόκε θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των κίτρινων.

Από την άλλη μεριά η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήρθε στην Αθήνα με πολλά προβλήματα, κάτι που μπορεί και πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Άρης. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι Γερμανοί έχουν 5 πολύ σημαντικές,  απουσίες. Συγκεκριμένα, ο Γιουπ Χάινκες δεν μπορεί να υπολογίζει στους Χίπια, Μπάλακ, Κίσλινγκ, Κάστρο και Αουγκούστο.

Με φόρα από το Βικελίδης

Ο Μανόλο Χιμένεθ, μετά το επιβλητικό 0-4 στο Κλεάνθης Βικλίδης, θέλει να συνδυάσει με μία σπουδαία νίκη και το ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με την ομάδα της ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει στο Βέλγιο την Άντερλεχτ, η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Η ΑΕΚ προέρχεται από τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Άρη και θέλει να συνεχίσει σε υψηλές πτήσεις ώστε να αποδειχθεί πως ο Χιμένεθ πράγματι αλλάζει πράγματα στην αγωνιστική εικόνα της Ένωσης.

Αν η ΑΕΚ δεν χάσει, η ακόμα καλύτερα αν πάρει το διπλό στο Βέλγο, τότε αυτόματα θα γίνει το πρώτο φαβορί γα τη δεύτερη θέση του ομίλου και την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης.

Πάντως το έργο της ελληνικής ομάδας δεν είναι εύκολο αφού η Άντερλεχτ παίζει το τελέυταίο της χαρτί καθώς με δύο ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές θέλει μόνο νίκη για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της γα πρόκριση. Γενικότερα όμως οι Βέλγοι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση αφού και στο πρωτάθλημα τους βρίσκονται στην 7η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου