Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Με την πλάτη στον τοίχο

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Ο Παναθηναϊκό υποδέχεται στις 21.45 την Ρούμπιν Καζάν και τα αποτελέσματα στους δύο πρώτους αγώνες (κυρίως η ήττα από την Κοπεγχάγη στο ΟΑΚΑ) δεν αφήνουν περιθώρια στους πράσινους για ακόμα ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αφού μόνο με νίκη θα διατηρήσει αρκετές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Το έργο των πρωταθλητών Ελλάδος φυσικ΄μόνο εύκολο δεν είναι. Οι Ρώσοι διαθέτουν πολύ καλή ομάδα και το απέδειξαν και την προηγούμενη αγωνιστική όταν και σταμάτησαν τη Μπαρτσελόνα αποσπώντας ισοπαλία 1-1 εντός έδρας.

Μπορεί στην πρεμιέρα με την Κοπεγχάγη να γνώρισαν την ήττα με 1-0 στη Δανία, όμως θεωρώ πως είναι καλύτερη ομάδα από την παρέα του Εντόι, γι' αυτό και ο Παναθηναϊκός πρέπει να πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση για να πάρει τη νίκη.

Τα προβλήματα πολλά για το Νίκο Νιόπλια, αφού για ακόμα ένα παιχνίδι δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Νίνη, Λέτο και Γκοβού, αλλά ούτε στον τιμωρημένο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Οι Ρώσοι από την άλλη θα κοιτάξουν να προσέξουν την άμυνά τους περισσότερο αφού και το Χ δεν θα είναι αρνητικό αποτέλεσμα για εκείνους αφού στη συνέχεια θα υποδεχτούν στην παγωμένη Ρωσία τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και την Κοπεγχάγη.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για την άμυνα της ελληνικής ομάδας δεν είναι άλλος από τον Μάρτινς. Πρόκειται για έναν μέτριο παίκτη, ο οποίος όμως μπορεί να κάνει τη ζημιά καθώς είναι πάρα πολύ γρήγορος και όπως έχει φανεί έως τώρα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού έχει προβλήματα απέναντι σε επιθετικούς με μεγάλη ταχύτητα.

Πάντως οι πράσινοι θα έχουν στο πλευρό τους τη στήριξη 50.000 και πλέον φίλων τους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη για να έρθει η πολύτιμη νίκη. Σε περίπτωση ισοπαλίας το τριφύλλι δεν χάνεται, κυνηγάει ένα μικρό θαύμα όμοιο με το 2008 και διατηρεί ελπίδες για την 3η θέση. Τρ΄τη συνεχόμενη ήττα όμως θα είναι καταστροφική και για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League αλλά και για τη συνέχεια στο Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου