Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το Πόθεν Έσχες των 300 της Βουλής!





 Της Ρένιας Ρηγοπούλου


Ποιοί είναι οι πλούσιοι της Βουλής; Ποιοι έχουν την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία; Ποιοί οι πιο φτωxοί;


Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες το Πόθεν Έσχες των ¨300¨ της Βουλής  και των Ευρωβουλευτών, και για ακόμη μια χρονιά φαίνεται ότι είναι περισσότερο Έσχες παρά Πόθεν!!
Πάμε να δούμε λοιπόν ποιος είναι ο πλουσιότερος βουλευτής, ποιος ο πιο φτωχός, ποίος έχει τα περισσότερα ακίνητα και ποίος τα περισσότερα οχήματα!
Ο πιο πλούσιος λοιπόν, εμφανίζεται να είναι  ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ  Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος από κοινού με τη σύζυγό του έχουν ετήσιο εισόδημα 116.447,23 ευρώ! Το ζεύγος έχει στην ιδιοκτησία του 10 διαμερίσματα, 3 βοσκότοπους, 2 καταστήματα, 1 οικόπεδο, 1 βάρκα χωρητικότητας 6 ατόμων και 2 αυτοκίνητα 3.700 κυβικών το καθένα! Καθόλου άσχημα ε? Ο κ. Καρατζαφέρης φαίνεται ότι έχει αυξήσει τη περιουσία του από τον προηγούμενο έλεγχο και κατάφερε να περάσει μπροστά αφού πήρε τη σκυτάλη από τους πρώην αρχηγούς της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Καραμανλή και Αλέκο Αλαβάνο.
Οι λιγότερο εύποροι βουλευτές είναι οι Γιάννης Γκιόκας και ο Γιάννης Πρωτούλης  του ΚΚΕ ενώ από τους πολιτικούς αρχηγούς πιο φτωχοί εμφανίζονται να είναι η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας οι οποίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους από ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και περιορισμένες καταθέσεις στη τράπεζα, ενώ ο κύριος Τσίπρας έχει στην ιδιοκτησία του και μία μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για υπουργούς και βουλευτές που έχουν στην ιδιοκτησία τους τεράστια ακίνητη περιουσία!!
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευτύχιου Δαμιανάκη, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του 72 ακίνητα!! Και επαναλαμβάνω για να είστε σίγουροι ότι διαβάσατε σωστά, 72 ακίνητα! Αλλά και ο βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος φαίνεται να έχει μεγάλη περιουσία με 50 στο σύνολο ακίνητα (διαμερίσματα, οικίες, γραφεία, οικόπεδα και αγροτεμάχια κυρίως στην Πάτρα). Στην κατάταξη με τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία ακολουθούν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης με 32 ακίνητα, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα που από κοινού με το σύζυγό της έχουν στην ιδιοκτησία τους  27 ακίνητα και 26 στρέμ. γης, ο Γιώργος Βουλγαράκης με 23 ακίνητα και Κωνσταντίνος Μουσουρούλης  βουλευτής της Ν.Δ με 2 γραφεία, 27 οικόπεδα, 9 σπίτια, άλλα και 6 διαμερίσματα σε Χίο, Εύβοια και Αττική (Μόνο στις Βρυξέλλες έχει 2 οικίες και 4 διαμερίσματα)
Τώρα  όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός έχει εισόδημα 126.756,84, το 50% από 1 σπίτι στη Ν Ερυθραία, 365 τμ, 1 αυτοκίνητο 1985 κ.ε. και καταθέσεις στη τράπεζα ύψους 66.988 ευρώ  ενώ η σύζυγός του  έχει στην ιδιοκτησία της 3 ακίνητα, τα δύο σπίτια και το ένα διαμέρισμα στη Πάτρα. Από την άλλη, ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς δήλωσε στην ιδιοκτησία του 1 αγροτεμάχιο στην Ευβοία, οικόπεδο και σπίτι στην Κηφισιά (2.335 τμ το οικόπεδο και 447 τμ το σπίτι), 1 διαμέρισμα και μία αποθήκη στο Κολωνάκι ενώ και αγόρασε 2 αγροτεμάχια στο Λαύριο, 3.500  Μετοχές στην Αnen Lines ενώ οι κατεθέσεις του ανέρχονται στις 391.302,77 ευρώ. Όσον αφορά τη σύζυγό του, η οποία προέρχεται και από εύπορη οικογένεια, έχει στην ιδιοκτησία της 1 οικόπεδο 2.265 τμ στην Εκάλη, 1 σπίτι στην Εκάλη, 1 οικόπεδο στην Καλλιθέα, 1 γραφείο στην Πανεπιστημίου, 1 διαμέρισμα στο Κολωνάκι, 1 κατάστημα και 1 διαμέρισμα στο Ναύπλιο.
Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου και Γ΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη σε έλεγχο που έγινε για παραβάσεις στην προεκλογική περίοδο από τους 531 υποψήφιους που συμμετείχαν στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, προέκυψε ότι 7 υποψήφιοι βουλευτές παραβίασαν τον νόμο 3023/2002 για τις εκλογικές δαπάνες και τους υπεβλήθησαν από την Επιτροπή Ελέγχου χρηματικά πρόστιμα. 
Οικονομική κρίση ε? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου