Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Προσοχή στα κλικ….

Της Δάφνης Δασκαλάκη,

Ρυπαίνουν!
Σε ένα από τα πιο ενεργειακά σπάταλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τείνει να μετατραπεί το FACEBOOK. Το 2020 υπολογίζεται ότι όλα τα ψηφιακά κέντρα δεδομένων θα καταναλώνουν 1,96 τρις. κιλοβατώρες. Αριθμός που υπερβαίνει, σύμφωνα με στοιχεία Greenpeace, την τρέχουσα ενεργειακή κατανάλωση της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βραζιλίας και της Βρετανίας μαζί. Το πρόβλημα της κατανάλωσης ρεύματος από το Facebook επειδή η εταιρία έκλεισε συμφωνία με την Pacific Gas, η οποία θα την τροφοδοτεί με ρεύμα που θα προέρχεται σε ποσοστό 67% από την πιο βρόμικη ενέργεια, την καύση του άνθρακα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Greenpeace, οι servers ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως «καταβροχθίζουν» περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από όση καταναλώνει ολόκληρη η Γαλλία μαζί. Σε έκθεση της, η περιβαλλοντική οργάνωση ότι μισή από αυτή την ενέργεια θα ήταν αρκετή για να τροφοδοτήσει ολόκληρη την Αυστραλία.
600.000 χρήστες έχουν υπογράψει ήδη την καμπάνια της Greenpeace, ενώ οι πιο φανατικοί έχουν αρχίσει να διαγράφουν τους λογαριασμούς τους, στέλνοντας μήνυμα πως προτιμούν να στερηθούν το Facebook από το να ζημιώνουν το περιβάλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου