Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Με τέτοια άμυνα δεν πας πουθενά!

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Η άμυνα του Παναθηναϊκού κόντρα την Καβάλα ήταν σε τραγική βραδιά και μάλλον το τελικό 2-2 πρέπει να αφήνει ικανοποιημένους τους πράσινους, αφού αν δεν είχαν σε πολύ καλή βραδιά τον Τζιμπρίλ Σισέ, τότε πολύ δύσκολα θα απέφευγαν την ήττα.

Το μόνο θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή και δεν μπορεί αυτή η γκέλα να θεωρηθεί καταδικαστική αφού ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός περάσει σήμερα από τις Σέρρες τότε θα βρεθεί απλά ένα πόντο πάνω από την ομάδα του Νίκου Νιόπλια.

Όμως το πρόβλημα δεν είναι βαθμολογικό. Το πρόβλημα είναι η εικόνα που έδειξε το Τριφύλλι στην άμυνά του. Μετά το 20ο λεπτό, σχεδόν κάθε φορά που έβγαινε στην κόντρα η Καβάλα "μύριζε" ευκαιρία.

Ο Μπουμσόνγκ απογοήτευσε, ενώ και ο Καντέ ήταν ξανά μέτριος. Το ίδιο και τα πλάγια μπακ με τον Μαρίνο να πραγματοποιεί πολύ κακή εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε χθες πως το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα δεν ήταν απλά μία παρένθεση.

Από τη μέση και μπροστά διαθέτει εξαιρετικό υλικό με παίκτες υψηλού επιπέδου όπως οι Σισέ, Γκοβού και Λουίς Γκαρσία, ο οποίος πρέπει να ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα πλέον. Είναι κρίμα γι΄ αυτούς όμως να βλέπουν τις προσπάθειές του να πηγαίνουν χαμένες εξαιτίας της κάκιστης αμυντικής λειτουργίας.

Βέβαια δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στους αμυντικούς, αφού ευθύνη φέρει και ο Νιόπλιας καθώς παρέταξε την ομάδα με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Ζιλμπέρτο, που όπως είναι λογικό, στα 34 του και με ένα Μουντιάλ το καλοκαίρι, δεν μπορεί να παίζει σε υψηλούς ρυθμούς 2 παιχνίδια την εβδομάδα.

Ευθύνη στην ισοφάριση της Καβάλας φέρει φυσικά και ο Τζόρβας αλλά δεν γίνεται να κατηγορήσεις τον άνθρωπο που σε έσωσε από μεγαλύτερο διασυρμό στη Βαρκελώνη αλλά κράτησε και το 2-1 χθες δίνοντας την ευκαιρία στο Σισέ να ισοφαρίσει.

Η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο θα βρει όλους στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού προβληματισμένους αλλά το γεγονός πως δεν υπάρχει ευρωπαϊκό παιχνίδι αλλά και το επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ δίνει αρκετό χρόνο στο Νίκο Νιόπλια και τους παίκτες του να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου