Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ζει κομμένη στα δύο!

της Ρένιας Ρηγοπούλου


Μαθήματα ζωής δίνει η ιστορία της 31χρονης Janis Ollson που κατάφερε να επιζήσει μετά από μια πολύ δύσκολη εγχείρηση, παρόλο που σήμερα είναι κομμένη στη "μέση"!


Η ιστορία της νεαρής κοπέλας έχει ως εξής...Τρία χρόνια πριν όταν η Janis ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της, αισθάνθηκε κάποιους έντονους πόνους στη μέση και μετά από εξετάσεις που έκανε διαπίστωσε ότι πάσχει από καρκίνο. Για την ακρίβεια, η γυναίκα είχε ένα σάρκωμα το οποίο σύμφωνα με τους γιατρούς δε θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ούτε με κάποια εγχείρηση ούτε και με χημειοθεραπείες.
Η Janis όμως, αρνούμενη να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι είναι καταδικασμένη να πεθάνει, δε το έβαλε κάτω και έψαξε να βρει τρόπους, μεθόδους και τους κατάλληλους γιατρούς που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν. Με την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς της, η 31χρονη μητέρα βρήκε ένα νοσοκομείο στην Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών όπου οι γιατροί του της πρότειναν μια πρωτοποριακή πειραματική εγχείρηση. Οι γιατροί αυτοί θα δοκίμαζαν για πρώτη φορά να της αφαιρέσουν το αριστερό της πόδι, κομμάτια από τη σπονδυλική στήλη, και μέρος της λεκάνης της προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επάρατο νόσο. 
Η Janis οπλισμένη με δύναμη και γεμάτη επιθυμία για ζωή ρίσκαρε και προχώρησε στη συγκεκριμένη εγχείρηση. Στο χειρουργείο πήραν μέρος είκοσι εξειδικευμένοι γιατροί και διήρκεσε είκοσι ολόκληρες ώρες ενώ λίγες μέρες αργότερα έκανε μια ακόμα συμπληρωματική εγχείρηση οχτώ ωρών. 
 Όλα πήγαν καλά και η νεαρή γυναίκα κατάφερε να βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη καθώς σήμερα έχει επιστρέψει στην καθημερινότητα της και προσπαθεί να ζει όπως και πριν έχοντας δίπλα της τον άντρα και τα παιδιά της.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τότε έχουν γίνει άλλες τρεις παρόμοιες εγχειρήσεις, όμως μόνο μια εξ' αυτών ήταν επιτυχής!
Στις μέρες μας σχεδόν κάθε οικογένεια έχει και από ένα περιστατικό καρκίνου που καλείται να αντιμετωπίσει. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που πολεμά κυρίως είναι ο φόβος, το άγχος και η οργή για αυτό που συνέβη. Η ιστορία της Janis διδάσκει πως και στις πιο δύσκολες των περιπτώσεων αν οπλιστούμε με δύναμη, πείσμα, αισιοδοξία και δίψα για ζωή, τότε και μόνο τότε  θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές! 
Γιατί η θέληση για ζωή μπορεί να νικήσει ακόμα και το θάνατο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου