Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Green Design Festival

Της Δάφνης Δασκαλάκη

Από σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου, φιλοξενείται στην Αθήνα μια πρωτότυπη, υπαίθρια, ανοιχτή προς όλους εκδήλωση με πάνω από 150 σχεδιαστές όλων των τομέων σχεδίασης,που συμμετέχουν μαζί με επιμελητές, αρχιτέκτονες και εθελοντές.
Το Green Design Festival επιχειρεί να παρουσιάσει το σχεδιασμό σε όλες τις μορφές και τις εφαρμογές του, προκειμένου να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με ένα σύγχρονο τρόπο ζωής που είναι φιλικότερος προς το περιβάλλον, και να βοηθήσει στην κατασκευή πιο θετικών περιβαλλοντικών στάσεων μέσα από τις υποδείξεις και τα θέματα που καλύπτει.

Η Πλατεία Συντάγματος είναι το κομβικό σημείο του φετινού Green Design Φεστιβάλ.
Η δραστηριότητα επικεντρώνεται στο μοναδικό Οικομουσείο, ένα οικοδόμημα φιλικό προς το περιβάλλον, με ανακυκλώσιμη δομή που θα φιλοξενήσει εκθέσεις, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι Αρχιτεκτονικές εγκαταστάσεις αφορούν επίσης άλλα επτά σημεία γύρω από το κέντρο της Αθήνας, προσκαλώντας το κοινό να δεί την Αθήνα από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Κατά τη διάρκεια του Green Design Festival, οι νέες τεχνολογίες, η εικόνα και ο σχεδιασμός πρόκειται να μετατρέψουν την πόλη σε ένα ζωντανό διαδραστικό χώρο γεμάτο με ιδέες και προτάσεις. Το φεστιβάλ εξετάζει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μέσα από το πρίσμα που παρέχεται από τους διάφορους τομείς του σχεδιασμού, και δίνοντας έμφαση σε μοντέλα της βιωσιμότητας (τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο). Απασχολεί, επίσης, τις ανανεώσιμες και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ της οικολογικής συνείδησης και της οικονομίας, και προσπαθεί να πετύχει τον «μετατροπή» της καθημερινής μας ζωή σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Το Green Design Festival 2010 υποστηρίζεται από το Δήμο Αθηναίων και το Ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και με τη χορηγία Μεγάλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://www.greendesignfestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου