Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κροκόδειλοι... βγήκαν παγανιά!


Δεν έφτανε στους Μεξικάνους ο τυφώνας Καρλ, τώρα πρέπει να ανησυχούν για τους κροκόδειλους που πλέον κυκλοφορούν ελεύθεροι αφού δραπέτευσαν από φάρμα!

  Πάνω από 280 κροκόδειλοι δραπέτευσαν από μια ειδική φάρμα εκτροφής τους στην περιοχή της Βερακρούζ στο Μεξικό που επλήγη πολύ σοβαρά από τον τελευταίο τυφώνα Καρλ που πέρασε από τη χώρα και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 15 πολιτών και μεγάλες ζημιές στο κεντρικό Μεξικό, ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές.

  Τα μεγάλα αυτά ερπετά εκτρέφονταν από οργανισμό προστασίας του περιβάλλοντος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή Λα Αντίγκουα κοντά στη Βερακρούζ, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, Φιντέλ Χερέρα.

    Στην ειδική αυτή φάρμα μελετάται το πώς μπορεί να γίνεται η αναπαραγωγή ερπετών που κρατούνται έξω από το φυσικό τους περιβάλλον και ειδικά οι κροκόδειλοι τύπου Μορελέτ που είναι ένα είδος του ερπετού αυτού που δεν υπερβαίνει τα τρία μέτρα και ζει κυρίως στο άγριο τοπίο χωρών όπως το Μπελίσε , η Γουατεμάλα και το Μεξικό.

    Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερωθεί να μην πλησιάζουν τα άγρια ερπετά και στην περίπτωση που εκείνα τους πλησιάσουν να απομακρυνθούν ήρεμα και αθόρυβα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου