Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Λαβωμένοι Δικέφαλοι, λύτρωση για τον Άρη

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Ολοκληρώθηκε σήμερα  η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος και φυσικά ξεχώρισε η νίκη με 3-1 του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ που έφερε την παραίτηση του Μπάγεβιτς, αλλά και η ήττα του ΠΑΟΚ από την Ξάνθη στα Πηγάδια. Λύτρωση και νίκη για τον Άρη στο 91΄ με τον Τσέζαρεκ να κάνει το 1-0 επί του Εργοτέλη.


Τραγική ΑΕΚ, τέλος ο Μπάγεβιτς!

Αποκρουστική η εικόνα της ΑΕΚ για ακόμα ένα παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό Βόλου να φτάνει σε μία μεγάλη νίκη με 3-1. Ο Μπάγεβιτς υπέβαλλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον Αδαμίδη.

Ίσως αν ο Μπάγεβιτς πραγματοποιούσε αυτή την κίνηση 1,5 μήνα πριν, όταν και του επιτέθηκαν οπαδοί της ΑΕΚ στην Καλλιθέα, τα πράγματα να ήταν καλύτερα και για τον ίδιο και για την Ένωση. Εκείνος θα έφευγε με ψηλά το κεφάλι και ο δικέφαλος μπορεί να παρουσίαζε διαφορετική αγωνιστική εικόνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν μπορεί να πει κανείς πολλά για την ΑΕΚ, η οποία έχει μόλις 4 πόντους σε ισάριθμα παιχνίδια και βρίσκεται ουσιαστικά, με συγκάτοικους, στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος και βλέπει για άλλη μία χρονιά τον τίτλο να κάνει φτερά πολύ νωρίς.

Αντίθετα η ομάδα του Βόλου συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα καθώς μετά τις πολύ καλές εκτός έδρας εμφανίσεις τώρα ήρθε και η μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό για να δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη, δείχνοντας πως επανήρθε στην πρώτη κατηγορία με μόνο στόχο να παραμείνει!

Λύτρωση με Τσέζαρεκ!

Ο Άρης πέτυχε μία ανέλπιστη νίκη χάρη σε γκολ του Τσεζαρεκ στις καθυστερήσεις παρά την πολύ κακή αγωνιστική του εικόνα. Με 10 παίκτες αγωνίστηκε για περίπου 60 λεπτά η ομάδα του Εργοτέλη.

Τέλος καλό όλα καλά για την ομάδα του Άρη όμως η νίκη επί του Εργοτέλη δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύψει τα πολλά προβλήματα που φάνηκε να αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς. 

Πολύ μέτρια για ακόμη μία φορά η εμφάνιση των "κίτρινων" και πραγματικά είναι να απορεί κανείς που εξαφανίστηκε η ομάδα που κέρδισε με εμφατική εμφάνιση στο Βικελίδης την κάτοχο του Σούπερ Καπ και μία από τις καλύτερες ομάδες της Ισπανίας.

Μήπως τελικά εκτός από θετικές επιπτώσεις αυτη η μεγάλη νίκη έκανε και κακό στην ομάδα του Κούπερ? Γιατί η εικόνα του Άρη στα δύο παιχνίδια μετά τη νίκη επί της Ατλέτικο είναι το λιγότερο απαράδεκτη! Ίσως λοιπόν εκείνο το παιχνίδι να αποπροσανατόλισε τους παίκτες του Άρη, οι οποίοι ίσως να έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές τους.

Αντίθετα ο Εργοτέλης έδειξε πολύ καλά στοιχεία και πρόκειται για μία από τις καλές λεγόμενες "μικρομεσαίες" ομάδες και δεν πρόκειται φυσικά να κινδυνέψει ούτε φέτος όσον αφορά τον υποβιβασμό!

"Πνίγηκε" στα Πηγάδια ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την Ξάνθη στα Πηγάδια με 1-0 και έμεινε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τη νίκη. Αν και είμαστε νωρίς στο πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος του Βορρά δείχνει πως δεν μπορεί να μπει σφήνα στους "αιώνιους" σε αντίθεση με όσα υποστήριζε πριν λίγες μέρες ο Θοδωρης Ζαγοράκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με τις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει άφησε να εννοηθεί πως στόχος της ομάδας του φέτος είναι το πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο όμως μοιάζει πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή.

Και το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τη διαφορά, η οποία ειναι στους 4 πόντους από την κορυφή, αλλά με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, αφού ακόμα και στη νίκη επί του Πανσερραϊκού στην Τούμπα, το τελικό 3-2 ήρθε με πολύ κόπο.

Όσον αφορά τους νικητές, ο Παράσχος δεν μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα στην επιστροφή του στον πάγκο της ακριτικής ομάδας. Η Ξάνθη πέτυχε σπουδαία εντός έδρας νίκη, παίρνοντας το πρώτο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα και ξεκολλώντας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Πήρε βαθμό η Κέρκυρα στο Αλκαζάρ

Η Λάρισα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να ανέβει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αφού έμεινε στο 1-1 με την Κέρκυρα βρίσκοντας απέναντί της έναν υπέροχο για ακόμη μία φορά, Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια των "Φαιάκων".

Η Κέρκυρα απέδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι πως οι νίκες της κόντρα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο μόνο τυχαίες δεν ήταν και πως μπορεί να παίρνει θετικά αποτελέσματα και μακριά από την έδρα της. Ήδη η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έχει φτάσει σε 4 αγώνες τους 7 βαθμούς και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Η Λάρισα παρέμεινε αήττητη στην έδρα της αλλά σίγουρα δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη. Ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αλλά οι παίκτες της δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κωνσταντόπουλο και να πάρουν τη νίκη.

Μέχρι τώρα ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα που δημιουργεί η ομάδα του Κάμπου, αφού θα μπορούσε να βρίσκεται αρκετά ψηλότερα, ειδικά αν εκμεταλλευόταν στο έπακρο την έδρα της σε παιχνίδια που μπορούσε, όπως το σημερινό ή εκείνο με τον Ατρόμητο, που πάλι είχε μείνει στην ισοπαλία.

 Λύγισε τον Ηρακλή η Καβάλα

Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο Ηρακλής με 0-1 από την Καβάλα στο Καυτατζόγλειο και έπεσε από την πρώτη θέση στην οποία είχε βρεθεί. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Ονουάτσι στο 45ο λεπτό.

Μεγάλη ανάσα για τη Μακεδονική ομάδα αυτή η εκτός έδρας νίκη αφού είχε βρεθεί με μόλις 2 πόντους αρκετά χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Η Καβάλα λοιπόν μετά την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό την περασμένη αγωνιστική, πέτυχε σήμερα και την πρώτη της νίκη και την επόμενη εβδομάδα, κόντρα στον Πανιώνιο στην έδρα της θα επιδιώξει να διευρύνει το σερί της και να ανέβει κι άλλες θέσεις.

Ο Ηρακλής από την άλλη σίγουρα μένει με την πικρία της ήττας αφού δεν κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του παρά την αποβολή του Ντουγκλάο, που έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να αγωνιστούν με παίκτη παραπάνω για 20 λεπτό, κάτι που όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ηρακλή.

Το σημαντικό για τους Θεσσαλονικείς είναι να μην πτοηθούν και να προσπαθήσουν να "χτίσουν" πάνω στις 3 πρώτες αγωνιστικές ώστε να παραμείνουν εύκολα στην κατηγορία κάτι που φάνταζε δύσκολο στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου