Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Λίγο πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων για τους αγώνες των Εθνικών, άλλο ένα Σαββατοκύριακο στα Ευρωπαϊκά γήπεδα αναμένεται να μας χαρίσει σπουδαίο θέαμα αφού υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες και αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Στην Αγγλία φυσικά ξεχωρίζει το σπουδαίο ντέρμπι την Κυριακή στις 18.00 ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ. Θα μπορέσουν άραγε οι "μπλε" να επανέλθουν στις νίκες μετά την ήττα από τη Σίτι και να επιβεβαιώσουν πως είναι το μεγάλο φαβορί ή η ομάδα του Βενγκέρ θα δραπετεύσει με το διπλό πλησιάζοντας στην κορυφή?

Ντέρμπι όμως δεν έχουμε μόνο στην Αγγλία. Στην Ιταλία η Ίντερ του Μπενίτεθ καλείται να επανέρθει στις νίκες σε μία αναμέτρηση που λογικά θα μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, με την ομάδα του Μιλάνου να φιλοξενεί τη Γιουβέντους, με τη Μεγάλη Κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου να μην έχει περιθώρια για ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι Νάπολι- Ρόμα, αφού με διπλό η ομάδα του Ρανιέρι, θα αποδείξει πως έχει μπει πλέον στο σωστό δρόμο μετά το τραγικό ξεκίνημά της.

Στην Ισπανία δεν υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι και οι δύο ανταγωνιστές για τον τίτλο έχουν εντός έδρας αγώνες. Η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τη Μαγιόρκα στο Καμπ Νου και η Ρεάλ τη Ντεπορτίβο στη Μαδρίτη και λογικά δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα για να πάρουν ακόμη ένα τρίποντο.

 Ντέρμπι όμως έχουμε και σε άλλα πρωταθλήματα.Στην Πορτογαλία κοντράρονται την Κυριακή το βράδυ οι δύο καλύτερες ομάδες την περσινή χρονιά, η Μπενφίκα με τη Μπράγκα. Και στο Βέλγιο όμως υπάρχει σπουδαία αναμέτρηση με την Σταντάρ να υποδέχεται την Άντερλεχτ. Τέλος στην Κύπρο όλοι περιμένουν με αγωνία την Κυριακή το απόγευμα, όταν και διεξάγεται το κλασικό ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου