Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Προδόθηκε ξανά από τις γνωστές αδυναμίες του

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Από που να αρχίσει και που να σταματήσει κανείς για τη χθεσινή τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού που έκανε τη Κοπεγχάγη των πρώην "πράσινων" Εντόι και Άντονσον να μοιάζουν ομάδα τουλάχιστον μία κλάση ανώτερη από το "Τριφύλλι".

Φυσικά τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο Τζόρβας, ο οποίος ειδικά στο πρώτο γκολ βγαίνει υπερβολικά μακριά από την εστία του κι ενώ ο Εντόι δεν έχει βοήθειες και βρίσκεται σχετικά κοντά του και ο Σαριέγκι, όχι και ο πιο σοβαρός λόγος για να νιώθει ήσυχος ο Έλληνας πορτιέρο αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία.

Και στο δεύτερο γκολ όμως πάλι υποπίπτει σε πολύ σημαντικό λάθος αφού επιλέγει να κάνει ένα βήμα προς τα δεξιά του, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθεί για ακόμη μία φορά αφού παρά ότι φάνηκε αρχικά, η μπάλα δεν προσέκρουσε σε κανένα σώμα στο τοίχος και δεν άλλαξε πορεία.

Από τους υπόλοιπους παίκτες του Παναθηναϊκού δεν ξεχώρισε φυσικά κανείς αλλά θα σταθώ σε τρία πράγματα που μου έκαναν εντύπωση. Πρώτον την παρουσία- απουσία του Κατσουράνη ΚΑΙ στο χθεσινό παιχνίδι, που  έδειξε πως μάλλον η εμφάνισή του με τον Πανιώνιο ήταν μία ευχάριστη μεν, παρένθεση δε.

Δεύτερον θέλω να σταθώ το Σιμάο. Ο Μοζαμβικανός, είτε έτσι είτε αλλιώς στο αμυντικό κομμάτι είναι χρήσιμος σε δύσκολα παιχνίδια. Όμως δεν μπορεί να κάνει σε καμία περίπτωση μεγάλη καριέρα αφού όπως φάνηκε και χθες όταν επιχειρεί πάσα από 2-3 μέτρα και πάνω, αυτή σπάνια πάει σε συμπαίκτη του.

Και τρίτον ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος διεθνής είναι ολοφάνερα κουρασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια και σε αυτή την ηλικία δεν μπορεί να αντέξει. Μόνο ο Νιόπλιας πιστεύω δεν βλέπει πως ένας από τος καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού πέρυσι, φέτος χρειάζεται επειγόντως ξεκούραση ώστε να καταφέρει έστω κάποια στιγμή να πλησιάσει τα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς.

Όσον αφορά τη συνέχεια στην Ευρώπη το παιχνίδι με τη Ρούμπιν φυσικά στο ΟΑΚΑ είναι φυσικά τελικός αν θέλει ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει κάποιες ελπίδες για πρόκριση στους 16 και πολλές για την κατάληψη της 3ης θέσης. Πάντως οι Ρώσοι μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι και το απέδειξαν για άλλη μία φορά χθες κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Το χειρότερο για τους πράσινους είναι πως η Ρούμπιν έδειξε κόντρα στους Καταλανούς πως διαθέτει πολύ καλή αμυντική λειτουργία και είναι πολύ επικίνδυνη και γρήγορη στις αντεπιθέσεις. Ότι χειρότερο δηλαδή για την ελληνική ομάδα, αφού από την αρχή της χρονιάς είνια φανερό πως η ομάδα του Νίκου Νιόπλια πάσχει στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά απέναντι σε γρήγορους παίκτες.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα τώρα, ο Έλληνας τεχνικός λογικά "παίζει" το κεφάλι του στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Ενδεχόμενη γκέλα με τους Κρητικούς, παρά τα όσα δήλωσε ο Πατέρας περί στήριξης, θα σημάνει λογικά και την απομάκρυνση του Νιόπλια από τον πάγκο των πράσινων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου