Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

«Παίρνει φωτιά» το Λος Άντζελες





Σε θρίλερ εξελίσσεται ο καύσωνας που πλήττει το Λος Άντζελες, καθώς τα συνεχή μπλακ άουτ στο ρεύμα, διακόπτουν τη λειτουργία των κλιματιστικών. Θύμα του καύσωνα και διάσημη μοντέρ του κινηματογράφου.

Με θερμοκρασίες που άγγιξαν και τους 45 βαθμούς κελσίου και τις πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος βρέθηκαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Λος Άντζελες τις τελευταίες ημέρες. Οι διακοπές προήλθαν εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης σε ηλεκτρικό ρεύμα από τη λειτουργία των κλιματιστικών.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τουλάχιστον 11.000 κάτοικοι μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ακόμα και τώρα. Η Σάουθερν Καλιφόρνια Έντισον, εταιρία διανομής ρεύματος ανακοίνωσε ότι η ζήτηση χθες ήταν 19.955 μεγαβάτ, η  μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από 31 Αυγούστου του 2007, όταν είχε φτάσει σε ύψος  ρεκόρ με 23.303 μεγαβάτ. "Επειδή είχαμε τόσο ζεστές νύχτες, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα  κλιματιστικά τους ακόμα και τη νύχτα. Έτσι ήταν αδύνατον να τους βοηθήσουμε", δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της εταιρίας  Βανέσα ΜακΚινλει.
Η θερμοκρασία ήταν τόσο υψηλή που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, δήλωσε την Τρίτη ότι το θερμόμετρο στο Λος Άντζελες είχε σταματήσει να  λειτουργεί για αρκετή ώρα. Η Θερμοκρασίες ήταν πάνω από τους 38 βαθμούς κελσίου  χθες  Τρίτη σε τμήματα της πόλης, μετά τους 45 βαθμούς που εκτοξεύτηκε την Δευτέρα.
Ήδη, θάνατοι έχουν αποδοθεί στη θερμοπληξία από τις υψηλές θερμοκρασίες, μεταξύ των οποίων και η Σάλι Μένκε συνεργάτιδα του Ταραντίνο.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου