Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Με κοιτάς, σε κοιτώ και μετά σιωπή…

Πόσες φορές σας έτυχε να είστε έξω για καφέ, ποτό, φαγητό, βόλτα και να ανταλλάσετε ματιές με κάποιον; Πόσες από αυτές τις φορές με τη δεύτερη-τρίτη ματιά αποστρέφετε το βλέμμα σας και δεν θέλετε να ξανακοιτάξετε προς το μέρος του;



της Έφης Πάλλη
Όχι, όχι δεν είναι τα άσχημα χαρακτηριστικά του προσώπου, το ύψος, το σώμα. Είναι κάποια στοιχεία στο στιλ του που διαχέουν μια ουσία στον εγκέφαλό σου η οποία με τη σειρά της χτυπά το κόκκινο καμπανάκι που σου απαγορεύει να τον ξανακοιτάξεις.
Όταν μιλώ για στυλ, δεν αναφέρομαι φυσικά στο αν το μπλουζάκι είναι τέλεια ταιριασμένο με το παντελόνι, τη ζώνη και τα παπούτσια του, ούτε εννοώ ρούχα επώνυμων σχεδιαστών και εμφάνιση του Robert Pattinson ή του Justin Timberlake.
Έχω στο μυαλό μου μόνο αυτά τα τερατώδη λάθη που κάνουν οι άντρες, αυτές τις εξαιρετικά κακόγουστες λεπτομέρειες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να διορθώσουν για τι καλό και τη συνέχιση της ανθρωπότητας.
 Γιατί, που πας όμορφό μου παλικάρι με το άσπρο σκαρπίνι; Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι είναι απαίσιο; Ότι δεν ταιριάζει «με όλα» όπως νομίζεις; Αγόρασε ένα ζευγάρι μαύρα, καφέ ή μπλε αλλά ποτέ άσπρα παπούτσια.
Θα μείνω στο λευκό μοτίβο και θα περάσω στο άσπρο κάπρι. Αυτά τα αποκρουστικά «βερμουδοπαντελόνια» που είναι άχαρα και δεν κολακεύουν το σώμα. Φορέστε ή βερμούδα ή παντελόνι ΌΧΙ όμως το ενδιάμεσο.
Όσο ανηφορίζω, το μάτι μου πέφτει πάνω στο γνωστό τσαντάκι- μπανάνα. Δεκαετία ’80 με αρχές ΄90 δηλαδή. Ποιος ο λόγος να κουβαλά ο άνδρας αυτόν τον άχρηστο όγκο πάνω του; Τα απαραίτητα χωρούν και στις τσέπες σας άντε και στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας. Και μη διαμαρτυρηθείτε οι οδηγοί μηχανής γιατί φοράτε το αντιανεμικό τζάκετ μηχανής που έχει πολλές τσέπες, οπότε τσαντάκι-τσέπες σημειώσατε διπλό.
Ανεβαίνω, ανεβαίνω και θέλω να τραβήξω τις μπούκλες μου. Τι κακό και αυτή η καινούρια μόδα με τις μπλούζες που έχουν αυτό το τεράστιο V; Γυμναστήκατε, κατεβάσατε τις κρεατίνες, τις πρωτεΐνες, μπράβο σας! Είναι ανάγκη να επιδεικνύετε έτσι ακαλαίσθητα το γραμμωμένο σώμα σας; Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και το κερασάκι στη τούρτα. Το λάδι. Όχι μόνο βλέπουμε το φρεσκοξυρισμένο, καλογυμνασμένο στέρνο σας αλλά καίμε και το φλάς της φωτογραφικής από τη γυαλάδα. Πολύ σαγηνευτικό να γνωρίζουμε πως πασαλείβεστε κανα τεταρτάκι με το baby oil πριν βγείτε!
Αναφέρω εδώ γιατί εντάσσεται στην ίδια κατηγορία, και το αμάνικο φανελάκι. Ούτε στον ύπνο δεν επιτρέπεται πόσο μάλλον έξω.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα εκ μέρους όλων των γυναικών να ζητήσω την καθολική απαγόρευση της καδένας, του βραχιολιού, του δαχτυλιδιού, του χαϊμαλιού κλπ. Δεν είναι ωραίο να κυκλοφορείτε ωσάν τον Γιώργο Μάγκα με τα κοσμήματα. Εννοείται πως τα διακριτικά σκουλαρίκια είναι αποδεκτά, αλλά ως εκεί.-
Ανταύγες. ΠΟΤΕ  και για κανέναν λόγο δεν θα δικαιολογήσω την «ζεβρέ» εικόνα του κεφαλιού σας. Δεν είναι κολακευτικές, τις περισσότερες φορές είναι αποτυχημένες και το χρώμα αυτό το καθόλου διακριτικό «αβγουλί». Αλήθεια, μην βάφετε τα μαλλιά σας.
Μη νομίζετε πως η έρευνα αυτή δεν έγινε και αντίστροφα. Ρώτησα και αρκετούς άντρες ηλικίας 20-30 για το τι τους απωθεί στο στιλ των γυναικών, και εκτός από κάποιους που μου απήντησαν ότι δεν τους αρέσει το πολύ έντονο μακιγιάζ, ή οι λευκές μπότες, οι πιο πολλοί μου εκμυστηρεύτηκαν πως αν η γυναίκα είναι ωραία, οποιοδήποτε στιλιστικό ατόπημα το παραβλέπουν. Οπότε φίλες μου, άδικες οι ώρες που σπαταλάτε μπροστά στο καθρέφτη προσπαθώντας να συνδυάσετε αρμονικά τα ρούχα σας. Ή καλύτερα, μη χάνετε το χρόνο σας προσπαθώντας να είστε ντυμένη «στη τρίχα» για να του αρέσετε, ασχοληθείτε με το στιλ σας για τον εαυτό σας!
Όσο για εσάς, αγόρια, αποφύγετε όσα ανέφερα και σίγουρα θα δείτε τις κατακτήσεις σας να αυξάνονται!

3 σχόλια: