Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ταξίδι στα αστέρια μέρος δεύτερο!

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Σήμερα πραγματοποιείται το πρώτο μισό της 2ης αγωνιστικής του champions league με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Άγιαξ και τη Μίλαν να δεσπόζει φυσικά αλλά και τα υπόλοιπα 7 παιχνίδια υπόσχονται πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Στην Ολλανδία ο Άγιαξ φιλοξενεί τη Μίλαν σε ένα παιχνίδι που ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν αφού το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει αναμετρηθεί δυο φορές σε τελικούς του πρωταθλητριών. Φυσικά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει, αφού ο  "Αίαντας" δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος, δεν παύει όμως να παραμένει ένα σπουδαίο ντέρμπι. Φαβορί δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει αλλά το βέβαιο είναι πως αν το παιχνίδι ξεφύγει από την ισοπαλία τότε λογικά θα γείρει προς τη μεριά των Ιταλών. Δύσκολα ο Άγιαξ θα μπορέσει να πάρει τη νίκη.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ρεάλ ταξιδεύει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει την επικίνδυνη Οσέρ. Η ομάδα του Μουρίνιο έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη αλλά δεν ικανοποιεί μέχρι τώρα με τις εμφανίσεις της, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, και οι Γάλλοι μπορούν να κάνουν την έκπληξη, σε ένα παιχνίδι που δύσκολα θα δούμε πολλά γκολ.

Για τον 5ο όμιλο η Μπάγερν αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βασιλεία και μόνο της εμπόδιο μπορεί να είναι ο κακός της εαυτός, αφού οι Ελβετοί δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους Βαυαρούς. Επίσης, η Ρόμα φιλοξενεί την Κλουζ και θα προσπαθήσει να αποδείξει πως η νίκη επί της Ίντερ το Σάββατο δεν ήταν έκπληξη και έχει αρχίσει να βρίσκει σταδιακά ρυθμό.

Τα φαβορί του 6ου ομίλου συγκρούονται στο Λονδίνο, με την Τσέλσι όμως φυσικά να έχει το προβάδισμα κόντρα έναντι της Μαρσέιγ, η οποία θα πρέπει να ψάξει αλλού βαθμούς για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της. Οι δύο πιο αδύναμες ομάδες θεωρητικά, Σπάρτακ Μόσχας και Ζίλινα, κοντράρονται στη Μόσχα και όποια καταφέρει να πάρει τη νίκη θα αποκτήσει σημαντικό προβ΄δισμα για να συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το νέο έτος.

Στον τελευταίο όμιλο η Άρσεναλ δοκιμάζεται στη Σερβία κόντρα στην Παρτιζάν και αναμένεται παρά την καυτή ατμόσφαιρα να π΄ρει εύκολα ή δύσκολα τους 3 πόντους. Εξάλλου η ομάδα του Βενγκέρ παραδοσιακά αποδώσει καλό ποδόσφαιρο στη φάση των ομίλων. Στην Πορτογαλία η Μπράγκα φιλοξενεί την Σαχτάρ γνωρίζοντας πως μετά τη βαριά ήττα στο Λονδίνο, μόνο νίκη χρειάζονται πλέον στο γήπεδό τους. Αντίθετα οι Ουκρανοί με νίκη θα πετύχουν το 2 στα δύο και θα ΄γινουν αυτόματα το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση μαζί με την Άρσεναλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου