Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Για την 4η σερί νίκη

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου τις 5 και 15 στο ένα από τα δύο παιχνίδια που ανοίγουν την αυλαία της 5ης αγωνιστικής και ευελπιστεί να επαναλάβει την εμφάνιση με τον Αστέρα και να φτάσει στην 4η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Πειραιά θα έχει για άλλη μία φορά τη συμπαράσταση του κόσμου της, αφού για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και το κατά πόσο θα είναι κατάμεστο το Καραϊσκάκη θα εξαρτηθεί από την προσέλευση των κατόχων διαρκείας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός δεν έχει προβλήματα εκτός από τον Ουρτάδο, αφού ο Ιμπαγάσα συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή. Η λογική όμως λέει πως ο Αργεντίνος δεν θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Φετφατζίδης, με τον Φουστέρ να πηγαίνει λίγο πιο πίσω, ως παρτενέρ του Ντουντού.

Από την άλλη, η ομάδα του Βόλου θα επιδιώξει άλλη μία καλή εμφάνιση κόντρα σε μεγάλη ομάδα, αφού ήδη έχει πάρει ισοπαλία μέσα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησε στο Πανθεσσαλικό με 3-1 της ΑΕΚ.

Ο Σάκης Τσιώλης πάντως δεν μπορεί να υπολογίζει για τη σημερινή αναμέτρηση τον σκόρερ του στην Τούμπα, Μάρτιν, ο οποίος υπέστη θλάση, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου θα έχει στον Πειραιά και τη συμπαράσταση 400 περίπου φίλων του.

Αμφίρροπα παιχνίδια σε Τρίπολη και Καβάλα

Εκτός από το παιχνίδι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με εκείνο του Βόλου, σήμερα υπάρχουν άλλες δύο αναμετρήσεις με τον Αστέρα να υποδέχεται τον Ατρόμητο στην Τρίπολη και στην Καβάλα την τοπική ομάδα να φιλοξενεί τον Πανιώνιο.

Ο Αστέρας προέρχεται από βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό και θέλει να την ξεπεράσει με μία νίκη κόντρα στον Ατρόμητο που θα του δώσει σημαντική ώθηση τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι όσο και στο αγωνιστικό.

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μπαρτολίνι και Μπαστία που αποβλήθηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε στον Μαρκ Κερ, ο οποίος υπέστη τράβηγμα.

Ο Ατρόμητος από την άλλη προέρχεται από νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό, αλλά το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, αφού η ομάδα του Περιστερίου δεν κολακεύει με την απόδοσή της, αν και δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες. Ο Γιώργος Δώνης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα αφού τόσο ο Καμαρά, όσο και ο Βινιάλ που ήταν τραυματίες συμπεριλήφθηκαν τελικά στην αποστολή.

Στο παιχνίδι που κλείνει το πρόγραμμα της ημέρας η Καβάλα υποδέχεται τον Πανιώνιο. Η μακεδονική ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία αφού μετά την σπουδαία εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήρθε και η εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή για να επιβεβαιώσει την αγωνιστική άνοδο της. Ο Οκούκα πάντως έχει δύο σημαντικές απουσίες αφού ο Ντουγκλάου είναι τιμωρημένος και ο Οικονόμου τραυματίας.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι αλλά θα επιδιώξει να επανέρθει στις νίκες μετά την ήττα με 2-1 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Το θετικό για την ομάδα του Μίκαελ Στόρε είναι πως στο "Ανθή Καραγιάννη" θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα καθώς ο Πανιώνιος ταξίδεψε στην Καβάλα χωρίς κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου