Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Σύνοψη της 2ης αγωνιστικής της Superleague

 Του Παναγιώτη Τράμπα


Η δεύτερη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και είχε λίγο απ' όλα( διαιτητικά λάθη, εκπλήξεις, ανακοινώσεις κλπ"). Αυτά που έλειψαν και ελπίζουμε να το δούμε στη συνέχεια είναι τα πολλά γκολ και το θέαμα.

Τι κρατάμε λοιπόν από αυτή την αγωνιστική? Κρατάμε δυστυχώς το γεγονός πως κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ και όσο υπάρχει το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ασχολούμαστε με τη διαιτησία και τις λάθος αποφάσεις.

Κρατάμε τις πρώτες νίκες των ομάδων του τέως ΠΟΚ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήραν τα πρώτα τους τρίποντα χωρίς όμως να ικανοποιήσουν με την εμφάνισή τους. Ο Ολυμπιακός έχει ως δικαιολογία πως είχε κάποια μικρά διαστήματα με ξεσπάσματα που κάνουν αισιόδοξους τους φίλους του.

Για τους πράσινους η δικαιολογία είναι πως ακόμα και με κακή εμφάνιση, 3 μέρες πριν το ματς με τη Μπαρτσελόνα, πήραν τη  νίκη σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Και μια και αναφερθήκαμε στον Παναθηναϊκό, αν και είναι πολύ νωρίς, θα ρισκάρω να προβλέψω πως σταδιακά ο Λουίς Γκαρσία θα πάρει τη θέση του Γκοβού στην ενδεκάδα.

Τέλος η τρίτη από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες που πέτυχαν την πρώτη τους νίκη, η ΑΕΚ, το έκανε με πιο πειστικό τρόπο κόντρα στον Πανσερραϊκό. Επικράτησε 2-0 αλλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο αφήνοντας υποσχέσεις.

Επίσης από τη δεύτερη αγωνιστική κρατάμε την αδυναμία του ΠΑΟΚ να κερδίσει τους 10 παίκτες του Αστέρα και να βρεθεί από νωρίς μόνος στην κορυφή του πρωταθλήματος. Επίσης κάκιστη ήταν η εμφάνιση του Άρη. Μπορεί οι κίτρινοι να αδικήθηκαν αλλά δεν απέδωσαν και καθόλου καλό ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά τον Ηρακλή αυτός απέδειξε για δεύτερη συνεχόμενη φορά πως είναι εφτάψυχος, αφού ο Σουλτάνι με γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης ισοφάρισε τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Περιστερίου έχιε μόλις ένα πόντο, αλλά δε νομίζω πως η συγκεκριμένη συγκομιδή αντικατοπτρίζει τις δυνατότητές της.

Κακό ξεκίνημα έχει πραγματοποιήσει και η Καβάλα, η οποία τελικά κατάφερε χθες να "τσιμπήσει" το βαθμό της ισοπαλίας από τη Λάρισα στο Αλκαζάρ. Τέλος ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να ηττήθηκε από τον Πανιώνιο αλλά προσωπικά θεωρώ πως δύσκολα θα κινδυνέψει να υποβιβαστεί.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών δεν υπάρχει ομάδα που να έχει πετύχει το 2 στα 2, κάτι πρωτόγνωρο για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου