Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς φόβο για το θαύμα!

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει απόψε το βράδυ τις υποχρεώσεις του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κόντρα στην καλύτερη ίσως ομάδα του κόσμου τα τελευταία χρόνια, την Μπαρτσελόνα του Μέσι, του Τσάβι, του Ινιέστα, του Βίγια και των υπόλοιπων αστεριών!


Όλοι στο στρατόπεδο της ελληνικής ομάδας δηλώνουν πως θα αγωνιστούν χωρίς φόβο στο Καμπ Νου και ότι προκύψει. Σίγουρα μέχρι τη σέντρα του αγώνα θα ακούσουμε πολλές φορές ακόμα τη φράση "τη σεβόμαστε αλλά δεν τη φοβόμαστε".

Με φόβο ή χωρίς, ο Παναθηναϊκός έχει σήμερα μπροστά του την πιο δύσκολη βραδιά που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα. Είναι από τα παιχνίδια εκείνα που δεν εξαρτάται καθόλου από εσένα τι θα καταφέρεις. Γιατί ακόμα κι αν οι 11 παίκτες του ΠΑΟ μπουν σαν καμικάζι και δώσουν το 1000%, αν έχουν κέφια οι Καταλανοί δεν υπάρχουν ελπίδες.

Για να καταφέρεις το θαύμα στη Βαρκελώνη χρειάζονται να γίνουν πολλά. Πρώτα απ'  όλα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 90 λεπτά και να πάρεις από όλους τους παίκτες ότι έχουν αν δώσουν. Αυτό όμως όπως αναφέραμε και πριν δεν φτάνει. Πρέπει τα αστέρια της Μπάρτσα να βρεθούν σε κακή μέρα και κυρίως ο Τσάβι, ο οποίος είναι ο "εγκέφαλος" αυτής της ομάδας και όλα περνούν από τα πόδια του!

Φυσικά πρέπει να έχεις και τύχη αφού είναι λογικό πως οι επιθέσεις θα πραγματοποιούνται κατά κύματα και τέλος πρέπει ο τερματοφύλακας να βρεθεί στην καλύτερη του μέρα και να κατεβάσει τα ρολά!

Η Χέρκουλες έδειξε το δρόμο, έδειξε πως δεν είναι άτρωτη η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι καλό. Όταν ένα θηρίο είναι πληγωμένο τότε γίνεται σαφώς πιο επικίνδυνο και επιπλέον σπάνια η Μπαρτσελόνα κάνει δύο γκέλες συνεχόμενες εντός έδρας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάτι να χάσει από αυτό το παιχνίδι, και όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται, μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου