Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης-βυτιοφόρων!




της Ρένιας Ρηγοπούλου


Στα άκρα η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, οι οποίοι με τα μπλόκα τους έχουν "κυκλώσει" την Αθήνα.







Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στους δρόμους πάνω από 750 οχήματα και συγκεκριμένα
 στις εισόδους της Αθήνας, στις εθνικές οδούς, στο Χαϊδάρι, στο Μαρκόπουλο και στην Μεταμόρφωση. Παρατεταγμένα οχήματα βρίσκονται επίσης στην Παραλιακή και συγκεκριμένα στην Ποσειδώνος, στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης. 
Και οι δύο πλευρές είναι αμετακίνητες στις θέσεις τους, με τη κυβέρνηση να περνά την ερχόμενη Τετάρτη  στη βουλή, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες των μεταφορικών εταιρειών διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε δηλώσεις του την Παρασκευή στο Mega, αναφέρθηκε στο θέμα της επίταξης, τονίζοντας «όπου υπάρχει καταστρατήγησή της, θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος» και προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες φορτηγών πως στους παραβάτες θα επιβληθούν κυρώσεις. Τόνισε επίσης πως η θέση της κυβέρνησης είναι σταθερή και αμετάκλητη επαναλαμβάνοντας πως η τριετία ως μεταβατικός χρόνος, είναι αδιαπραγμάτευτη. 
Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές αρχές και η Τροχαία βρίσκονται σε στάση αναμονής παρατηρώντας διακριτικά τα σημεία των μπλόκων και έχοντας σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες είτε ολοκληρωτικό κλείσιμο κάποιου δρόμου είτε ενδεχομένως μία πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου