Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

BurGer MiSSion...DeComPoSitioN ImpOssiBle!!!

της Χριστίνας Παπαχρήστου

Τι θα συμβεί όταν ένα προϊόν fast food μείνει ανέγγιχτο για καιρό;
Απολύτως τίποτα!!! Μία νεοϋορκέζα φωτογράφος αγόρασε ένα γεύμα το Πάσχα και παρατήρησε την εξέλιξή του όλο το καλοκαίρι!
Η Σάλι Ντέιβις λοιπόν, πάνω σε ένα τραπεζάκι του διαμερίσματός της στη Νέα Υόρκη ακούμπησε ένα απλό γεύμα και για 137 συνεχείς ημέρες, φωτογράφιζε την εξέλιξη του, περιμένοντας το αναμενόμενο: την αποσύνθεσή του. Το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο σοκαριστικό όσο ενοχλητικό. Το burger, συμπεριλαμβανομένου και του ψωμιού, δεν ακολούθησε την φυσική ροή των πραγμάτων. Δεν αποσυντέθηκε ποτέ, απλώς συρρικνώθηκε λίγα χιλιοστά ενώ οι πατάτες διατήρησαν το ίδιο χρώμα και μέγεθος – η αναμενόμενη μούχλα απούσα.
Νομίζω πως κανείς μας δεν σοκαρίστηκε. Λίγο-πολύ όλοι υποψιαζόμαστε ότι έτσι έχουν τα πράγματα με τα προϊόντα των αμερικανικών ταχυφαγείων. Τρώμε πραγματικό , ‘αγνό’ και χωρίς επεξεργασία πλαστικό υλικό.    
Η φωτογράφος και ζωγράφος από τον Καναδά Σάλι Ντέιβις προσπαθώντας να ξεχωρίσει στην απαιτητική σκηνή τέχνης της Νέας Υόρκης μας αποκάλυψε τα προφανή. Ποιός δεν γνωρίζει την βλαβερή δράση των fast food;

1 σχόλιο:

  1. Yparxei mia polu wraia tainia pou legetai "super size me" opou kapoios etrwge gia ena megalo diasthma apo fast food me oxi kala apotelesmata...

    ΑπάντησηΔιαγραφή