Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχίζει το ταξίδι στα αστέρια!

Του Παναγιώτη Τράμπα


Μετά από την πικρή γεύση που μας άφησε το ελληνικό πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο που πέρασε, απόψε και αύριο το βράδυ λογικά θα αποζημιωθούμε, αφού κάποιες από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου ξεκινούν το ταξίδι τους στο μαγικό κόσμο του Champions League.

Μπορεί όπως είναι λογικό το ενδιαφέρον των περισσότερων Ελλήνων φιλάθλων να επικεντρώνεται στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα, όμως υπάρχουν σήμερα άλλα 7 παιχνίδια που αναμένεται να μας χαρίσουν γκολ και πλούσιο θέαμα, αφού όλοι θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί!

Ξεκινώντας από το παιχνίδι του ομίλου του Παναθηναϊκού, η Κοπενγχάγη φιλοξενεί τη Ρούμπιν Καζάν. Σίγουρα δεν περιμένουμε από εδώ το σπουδαίο θέαμα αλλά είναι παιχνίδι αμφίρροπο που μπορεί να παρασύρει τον θεατή να το ακολουθήσει. Ο πρωταθλητής Ελλάδος θα ήθελε ένα Χ ή ήττα της Ρούμπιν, αφού λογικά αυτή θα είναι η αντίπαλός του για πρόκριση στους 16.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Δύσκολη νίκη για την Ρούμπιν

Στον πρώτο όμιλο, η Βέρντερ υποδέχεται την Τότεναμ σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής. Φαβορί δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί μία εκ των δύο ομάδων αν και πιστεύω πως οι Γερμανοί λόγω εμπειρίας και έδρας μπορούν να φτάσουν στο πρώτο τρίποντο.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Εύκολα ή δύσκολα νίκη για τη Βέρντερ

Στον ίδιο όμιλο η Ίντερ έχει επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή κόντρα στη Τβέντε. Οι Ολλανδοί δεν έχουν κάτι να χάσουν και αυτό τους κάνει να παίζουν χωρίς άγχος. Από την άλλη, η Ίντερ του Μπενίτεθ δεν έχει πείσει ακόμα και αν υπάρξει άτυχο αποτέλεσμα στην Ολλανδία το κλίμα στην Ιταλία θα γίνει ακόμα πιο αρνητικό για τον Ισπανό τεχνικό.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Νίκη της Ίντερ

Στον δεύτερο όμιλο η έμπειρη στο Champions League Λυόν, υποδέχεται την σχετικά άπειρη Σάλκε. Και οι δύο ομάδες απογοητεύουν στο ξεκίνημα της χρονιάς στα πρωταθλήματά τους και θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να αμβλύνουν τις εντυπώσεις.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Ισοπαλία

Στον ίδιο όμιλο η Μπενφίκα έχει εύκολα έργο στην πρεμιέρα, αφού αντιμετωπίζει την Χάοποελ Τελ Αβίβ. Για τους Ισραηλινούς αποτελεί επιτυχία απλά και μόνο η παρουσία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και δεν μπορούν να έχουν βλέψεις για κάτι παραπάνω.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Εύκολη νίκη για τη Μπενφίκα

Τέλος στον τρίτο όμιλο υπάρχει τοντέρμπι της Μεγάλης Βρετανίας αφού η Μάντσεστερ θα υποδεχτεί τη Ρέιντζερς. Ξεκάθαρο φαβορί υπάρχει και αυτό δεν είναι άλλο από τους γηπεδούχους, οι οποίοι αναμένεται να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό Champions League σχετικά εύκολα.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Εύκολη νίκη για τη Μάντσεστερ

Τον τρίτο όμιλο συμπληρώνουν η πρωτάρα Μπούρσασπορ μαζί με τη Βαλένθια. Οι Ισπανοί "κουνάνε" φέτος ξανά το σεντόνι μετά από καιρό και στην πρεμιέρα τους έχουν μία επικίνδυνη έξοδο. Οι Τούρκοι στις εξ΄δρες θα δημιουργήσουν σίγουρα καυτή ατμόσφαιρα, γεγονός στο οποίο ποντάρει η Μπούρσασπορ για να πετύχει μία μίνι- έκπληξη.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Δύσκολη νίκη για τη Βαλένθια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου