Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Κλασικό ελληνικό ποδόσφαιρο

 Του Παναγιώτη Τράμπα


Το ελληνικό πρωτάθλημα άρχισε ξανά αλλά φυσικά χωρίς να αφήσει τις κακές του συνήθειες..Τραγικό θέαμα σε όλα τα παιχνίδια, διαιτητικό λάθος στο Βικελίδης, ανταλλαγή ανακοινώσεων των "αιωνίων", άδειο γήπεδο στον Πειραιά και άλλες τέτοιες "ομορφιές".

Είναι δεδομένο πως είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξουν κάποια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα σταθώ τόσο στο ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού αλλά στη νοοτροπία των Ελλήνων. Οι μεν Ολυμπιακοί διαμαρτύρονται όχι γιατί ευνοείται ο αντίπαλος αλλά γιατί δεν ευνοούνται εκείνοι και οι δε Παναθηναϊκοί χαίρονται γι την εύνοιά τους γιατί "δώδεκα χρόνια τα ίδια έκαναν και εκείνοι!". Πιάστο αυγό και κούρεφτο δηλαδή!

Αλλά ας αφήσουμε αυτά και πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Τι καλό μας επιφύλασσε η Superleague σήμερα? Τίποτα απολύτως φυσικά! Στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε έτοιμος για πρωτάθλημα, αφού ενώ αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για σχεδόν 40 λεπτά, όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά κινδύνεψε και με ήττα στο φινάλε.

Στο άδειο για άλλη μια φορά Καραΐσκάκη, ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του νίκη αλλά ούτε αυτός εντυπωσίασε με την εμφάνισή του. Κάποια ξεσπάσματα είχαν οι ερυθρόλευκοι αλλά είναι φανερό πως θέλει ακόμα χρόνο η ομάδα του Πειραιά. Και προπαντός να σταματήσει ο Βαλβέρδε όσο είναι νωρίς τις αλχημείες.

Για το ντέρμπι μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού θα ειπωθούν πολλά αλλά το χειρότερο από όλα είναι πως και οι δύο ομάδες έδειξαν πως πρέπει να αλλάξουν εντελώς εικόνα ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών τους. Απογοητευτική εμφάνιση και από τους 2 με τους πράσινους όμως να παίρνουν υπερπολύτιμο τρίποντο.

Τέλος ο Ατρόμητος ε΄μεινε στο 1-1 με τον Ηρακλή, ο οποίος είναι ότι καλύτερο έχει το ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Και αυτό το πιστεύω διότι είναι αήττητος ενώ και στα δυο του παιχνίδια έμεινε πίσω στο σκορ. Και φυσικά μιλάμε για μία ομάδα που όλα έδειχναν ότι θα αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία!

1 σχόλιο:

  1. file wraia ta les alla sou exei diafugei kati vasiko...sto podosfairo pleon exei papsei na isxuei o oros "gia thn fanela"kai isxuei o oros epixeirhsh.otan loipon eisai epixeirhmatias kai kaneis mia sovarh kai megalh ependush koitas pws na prostateuseis ta xrhmata sou.etsi den einai?ara epeidh sto podosfairo megalo rolo paizoun oi diaithtikes apofaseis apaiteis(den zhtas)isotimia apofasewn(to gnwsto 50-50.kati pou exei papsei na isxuei apo tis arxes tis dekaetias tou 90.to xtesino "sproksimo" tou panathinaikou mono tuxaio den einai....exei tis rizes tou apo perusi kai etsi podosfairo den ftiaxnete me tipota...!!RIZIKES ALLAGES EDW KAI TWRA!!!!SE OLA TA EPIPEDA!!!!PRIN NA EINAI ARGA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή