Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακάλυψη για γευσιγνώστες

Της Δάφνης Δασκαλάκη,

Αν έχετε βαρεθεί τις κοινές σοκολάτες, θέλετε να γευτείτε κάτι διαφορετικό, έχετε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και ακόμα δεν έχετε βρει αυτή τη νέα γεύση που ψάχνετε, διαβάστε παρακάτω και απλά περιμένετε…

Νέα είδη σοκολάτας αναμένεται να προκύψουν μετά την αποκρυπτογράφηση του DNA του κακαόδεντρου που ολοκληρώθηκε σήμερα από το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, την εταιρεία πληροφορικής IBM και τη σοκολατοβιομηχανία Mars.
Μέχρι σήμερα ερευνητές και γεωπόνοι έπρεπε να «μαντεύουν» ποια χαρακτηριστικά θα έδινε στη σοκολάτα η διασταύρωση διαφορετικών ποικιλιών κακαόδεντρου. Η ανάλυση της γενετικής πληροφορίας θα τους επιτρέπει πλέον να γνωρίζουν άμεσα τα αποτελέσματα τουλάχιστον των παραδοσιακών διασταυρώσεων, αφού η σοκολατοβιομηχανία Mars, η εταιρεία πληροφορικής IBM και το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ολοκλήρωσαν τον προσδιορισμό της γενετικής αλληλουχίας του κακαόδεντρου. Ο στόχος των ειδικών είναι η αύξηση της παραγωγής και η δημιουργία ανθεκτικότερων ποικιλιών, ενώ δεν αποκλείεται και η δημιουργία νέων ειδών κακαόδεντρου, από όπου θα προκύψουν νέα είδη καφέ, σοκολάτας.



Πηγή: news it





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου