Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

40.000 γυναίκες και παιδιά θύματα εμπορίας!


    
  της Βάσιας Μπαρούς

   Είναι λυπηρό αλλά είναι αλήθεια. Σε 40.000 υπολογίζονται κάθε χρόνο τα παιδιά και οι γυναίκες από 12-25 ετών, τα οποία είναι θύματα εμπορίας στη χώρα μας κάθε χρόνο, με σκοπό την πορνεία!

   Τα στοιχεία καταγράφτηκαν από έναν οργανισμό που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση εμπορίας, γνωστής και ως trafficking. Στην Ελλάδα όμως, επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως μόνο 100-200 γυναίκες και παιδιά είναι κάθε χρόνο θύματα εμπορίας. Από ότι φαίνεται καταφέρνουν και κρύβουν καλά τα πραγματικά ποσοστά!
    Τα παιδιά που αποτελούν θύματα εμπορίας για σεξουαλικούς σκοπούς, προέρχονται από διάφορες χώρες και φτάνουν στην Ελλάδα σαν δήθεν τουρίστες ή λαθρομετανάστες. Ζουν σε άθλιες συνθήκες και σχεδόν ποτέ δεν επιχειρούν να το σκάσουν, γιατί τα βιάζουν, τα δέρνουν και τους ασκούν σκληρή ψυχολογική βία. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτά τα παιδιά, πάσχει από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
    Γιατί όμως να οδηγηθούν αυτά τα παιδιά στην πορνεία? Πολλοί μπορεί να είναι αυτοί οι λόγοι. Σύμφωνα με έρευνες, οι κυριότεροι είναι η φτώχεια, το άστατο περιβάλλον μέσα στην οικογένεια, και το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Πολλοί νομίζουμε πως όλα αυτά είναι πολύ μακριά από εμάς, ότι συμβαίνουν σπάνια. Κι όμως είναι πολύ κοντά μας, σε απόσταση αναπνοής..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου