Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ρίχνονται στη μάχη ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Η πρώτη αγωνιστική του Champions League ολοκληρώθηκε και πλέον σειρά παίρνει το Europa League και μαζί του ρίχνονται στη μάχη και οι άλλοι τρεις εκπρόσωποί μας στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ φιλοξενεί τη Χάιντουκ στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ παίζει στο Βέλγιο κόντρα στη Μπριζ και ο Άρης έχει το δυσκολότερο έργο αφού υποδέχεται στο Βικελίδης την κάτοχο του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ξεκινώντας από το ΟΑΚΑ,  η ΑΕΚ καλείται στις 22.05 να αποδείξει και στο χορτάρι αυτό που ισχύει και στα χαρτιά. Πως είναι δηλαδή το φαβορί της αναμέτρησης αφού διαθέτει καλύτερη ομάδα από τη Χάιντουκ.

Η Ένωση προέρχεται από αρκετά καλή εμφάνιση κόντρα στον Πανσερραϊκό την Κυριακή, εμφάνιση που θέλει να επαναλάβει και απόψε στο Μαρούσι ώστε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Europa League. Εξάλλου οι Κροάτες διαθέτουν την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και αν θέλει η ΑΕΚ να ελπίζει σε πρόκριση δεν μπορεί ν στοχεύει σε τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη.

Από τη μεριά της η Χάιντουκ ταξίδεψε στην Ελλάδα χωρίς άγχος αφού το στόχο της τον έχει πετύχει ήδη με την είσοδό της στους ομίλους και πλέον θα απολαύσει αυτή της τη συμμετοχή. Οι Κροάτες έχουν να αντιμετωπίσουν και την κακή τους παράδοση κόντρα σε ελληνικές ομάδες, αφού δεν έχουν καταφέρει ποτέ να κερδίσουν όσες φορές έχουν αγωνιστεί τη χώρα μας!

Δύο ώρες πριν την ΑΕΚ ρίχνονται στη μάχη οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης έχει σαφώς πολύ δύσκολο έργο αφού καλείται να αντιμετωπίσει την ιδιαίτερα φορμαρισμένη Ατλέτικο Μαδρίτης, κάτοχο του τροπαίου αλλά και κάτοχο του Σούπερ Καπ.

Ο Κούπερ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα αφού λόγω των απουσιών η αποστολή αποτελείται μόνο από 17 παίκτες! Παρ' όλα αυτά ο Άρης θα έχει μγα΄λο όπλο τον κόσμο του που θα γεμίσει το Βικελίδης, όμως αν δεν υπάρξει μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό το Σάββατο, τοτε δύσκολα θα αποφύγει την ήττα.

Η Ατλέτικο έχει πετύχει το δύο στα δύο στην Πριμέρα, ενώ έχει ήδη κατακτήσει και το Σούπερ Καπ, επικρατώντας στο Μονακό επί της Ίντερ. Οι Μαδριλένοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Αγκουέρο και τον Ουιφαλούσι αλλά υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός εκπρόσωπός μας που έχει εκτός έδρας δοκιμασία. Ο δικέφαλος του βορρά αντιμετωπίζει στο Βέλγιο τη Μπριζ, σε μία επικίνδυνη αποστολή.

Η βελγική ομάδα δεν μπορεί να τρομάξει την ομάδα του Δερμιτζάκη αρκεί να παρουσιάσει πρόσωπο ανάλογο με εκείνο των παιχνιδιών κόντρα στην Φενερμπαχτσέ. Ο Έλληνας τεχνικός αμφιταλαντεύεται αν θα αγωνιστεί με μοναδικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη ή αν θα χρησιμοποιήσει και τον Παπάζογλου.

Προσωπικά πιστεύω πως και λόγω της προβληματικής άμυνας της Μπριζ, πρέπει ο ΠΑΟΚ να μπει επιθετικά ώστε να καθαρίσει από νωρίς την αναμέτρηση και να μην μπλέξει σε περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου