Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Andrea Bocelli: η ζωή ένας θρύλου της μουσικής



της Δάφνης Δασκαλάκη


«Ένας μοντέρνος αλλά και παλαιών αρχών τενόρος». Έτσι προτιμά να αυτοαποκαλείται ο ιταλός τενόρος όπου η πορεία της ζωής του διδάσκει ότι καμία ασθένεια δεν δύναται να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα των ανθρώπων.














Ο διεθνούς φήμης Ιταλός τενόρος Andrea Bocelli, γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1958. Μαζί με την οικογένεια του ζούσαν σε ένα οικογενειακό αγρόκτημα όπου και ασχολούνταν με την πώληση γεωργικών μηχανημάτων και οινοποιίας στο μικρό χωριό La Sterza.
Από τη γέννηση του, Bocelli εμφάνισε προβλήματα με την όρασή του, και μετά από επισκέψεις σε πολλούς γιατρούς, διαγνώστηκε ότι πάσχει από συγγενές γλαύκωμα. Το 1970, σε ηλικία 12 ετών, έχασε εντελώς την όρασή του μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου.
Από μικρή ηλικία ακόμα ο Bocelli έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μουσική με την οποία και ασχολήθηκε μετά από παρότρυνση των γονιών του. Στην ηλικία των 6, άρχισε μαθήματα πιάνου και στη συνέχεια έμαθε να παίζει φλάουτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, άρπα, κιθάρα και ντραμς. Στα 14 του, κέρδισε το πρώτο του βραβείου σε διαγωνισμό τραγουδιού για το Ο sole mio.
Αφού τελείωσε το λύκειο, φοίτησε στη νομική σχολή της Pisa και παράλληλα εργαζόταν σε piano bar για να κερδίζει τα προς το ζην.
Στην Caterina Caselli οφείλει ο Bocelli την αρχή της καριέρας του όπου τραγούδησε στην δισκογραφική της εταιρία “Sugar”. Ο ιταλός τενόρος είχε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στην σκηνή της όπερας το 1994 στο ρόλο του Macduff. Τα Χριστούγεννα προσκλήθηκε να τραγουδήσει το Adeste Fideles στον Άγιο Πέτρο. Κάπως έτσι, τα βράδια στα piano bar σταμάτησαν και η αρχή μιας μαγευτικής καριέρας είχε ήδη γραφτεί. Στην πραγματικότητα η σκηνή βρήκε τον Andrea Bocelli και δεν πρόκειται να τον αφήσει.
Το 1996, η μελωδία του τραγουδιού Con te Partiro, ακουγόταν σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ο κόσμος άρχισε να μιλάει για το φαινόμενο Andrea Bocelli: ένας καλλιτέχνης όπου η είσοδος του στον κόσμο της μουσικής σπάει κάθε ρεκόρ.
Από το 1997 και μετά έχει εκτελέσει κομμάτια όπως η Tosca, η Madame Butterfly και η Carmen. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Celine Dion και η Laura Pausini και έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο με τη φωνή του.
Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Andrea Bocelli, θα παρευρεθεί για μία μοναδική εμφάνιση στο Ωδείον Ηρώδου Αττικού, τα έσοδα της οποία θα διατεθούν στο «Ίδρυμα Κατά Του Καρκίνου Του Μαστού». Τα εισιτήρια προπωλήθηκαν από την δεύτερη μέρα πώλησης τους.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΛΟ.Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή