Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Σπίτι μου, σπιτάκι μου...

Της Δάφνης Δασκαλάκη

Αυτό πρέπει να είναι το μότο σας από εδώ και στο εξής αν θέλετε να ακολουθήσετε πιστά την παροιμία «φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά».

Κλοπιμαία αξίας τουλάχιστον 200 χιλιάδων δολαρίων εντόπισε η αστυνομία της πόλης Νάσουα των ΗΠΑ. Οι διαρρήκτες χρησιμοποιούσαν το Facebook και όταν εντόπιζαν μέσω του site κοινωνικού δικτύου ότι τα θύματα έλειπαν από τα σπίτια τους τα λήστευαν.
Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας υπήρξαν τουλάχιστον 50 διαρρήξεις σπιτιών στην πόλη τον περασμένο Αύγουστο. Οι ανακριτές είπαν  ότι οι ύποπτοι  χρησιμοποιούσαν τους δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook για τον εντοπισμό των θυμάτων.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης δήλωσε στους πολίτες   "Να είστε προσεκτικοί στο τι γράφετε σε αυτές τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένοι από αυτούς τους εγκληματίες, έψαχναν τους στόχους τους μέσα από αυτές τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης".
Ηθικό δίδαγμα;; Δεν χρειάζεται να γνωρίζουν και οι 500 φίλοι σας στο Facebook ότι θα πάτε σινεμά αλλά θα γυρίσετε άρον άρον για να μη χάσετε τις τελευταίες εξελίξεις στο Lost. Ορισμένες πληροφορίες, χρήσιμο είναι να μένουν προσωπικές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου