Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΙΞ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ

της 'Εφης Πάλλη


Μαγειρέψτε εύκολα και γρήγορα νοστιμότατο κοτόπουλο με μίξ από μυρωδάτα μπαχαρικά, δώστε χρώμα με τις πιπεριές, επιπλέον άρωμα με ξύδι μπαλσάμικο και απολαύστε το μόνο με 220 θερμίδες ανα μερίδα!


Υλικά για 4 άτομα:

3 στήθη από κοτόπουλο
2 πιπεριές πορτοκαλί, κίτρινες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
λιαστή τομάτα
1 κουτάλι του γλυκού βούτυρο
κάρυ
πάπρικα γλυκιά
πιπέρι μαύρο, κόκκινο
αλάτι
ξύδι μπαλσάμικο
μέλι


Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το βράζουμε σε νερό για 20- 25’.
Όταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί, προσθέτουμε στη κατσαρόλα το κάρυ, τη πάπρικα, τα πιπέρια και το αλάτι. Μόλις το νερό σωθεί εντελώς, βάζουμε τις πιπεριές, τη λιαστή τομάτα και στη συνέχεια το βούτυρο και τα σοτάρουμε μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει.
Τέλος, ανακατεύουμε σε ένα μπολ 30γρ. ξύδι μπαλσάμικο με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και με το μίγμα αυτό σβήνουμε το φαγητό.

Tips:
- τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να προσθέσετε μαζί με τις πιπεριές και τη λιαστή τομάτα, ρόγες από σταφύλι
- Μπορείτε να συνοδέψετε το κοτόπουλο με ινδικό ρύζι μπασμάτι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

1 σχόλιο: