Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ERASMUS...je t'aime

της Όλγας Τσαουσέλου

    Erasmus: το ωραιότερο εξάμηνο παραμύθι της ζωής κάθε φοιτητή! Όπου και να το ζήσεις ο παρονομαστής είναι κοινός. Απίστευτες και πάνω απ’ όλα τρελές εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστες. Στο erasmus γνωρίζεις χώρες, διαφορετικούς πολιτισμούς, άτομα που η καθημερινότητά τους δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με τη δική μας και όμως όλα αυτά ταιριάζουν αρμονικά στην ίδια παρέα…



      Εγώ τα έζησα όλα αυτά στο Παρίσι, την πόλη του φωτός αλλά και της έντονης ερασμιακής  ζωής! Το Παρίσι είναι τόσο όμορφο που όπως και να το ζήσεις (βλέπε κρύο, χιόνι, βροχές και στην καλύτερη ήλιος και όλοι στα πάρκα για ηλιοθεραπεία) αυτό που μένει είναι ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη! Το Παρισάκι το έζησα τόσο έντονα που μου λείπει κάθε μέρα πιο πολύ. Οι βόλτες στο Σηκουάνα, οι παρέες στις γέφυρες, η καμπάνα της Notre Dame, το πικνίκ κάτω από τον πύργο του Άιφελ, η μυρωδιά του κρουασάν να σε ξυπνάει πρωί-πρωί, το αγαπημένο μας μπαράκι (που κάθε φορά ελπίζαμε να δούμε τον Johnny Depp γιατί σύχναζε εκεί και όπως καταλάβατε με την ελπίδα μείναμε!) αλλά και η πυραμίδα στο μουσείο του Λούβρου είναι συνήθειες και πράγματα που θα λατρέψεις αν επιλέξεις το Παρίσι για να ζήσεις αυτούς τους 6 μήνες της ζωής σου. Μπορεί να μη σε νοιάζει τόσο το πανεπιστήμιο(έλα μεταξύ μας είμαστε, μπορείς να χαρείς ελεύθερα!!) αλλά ακόμα και εκεί σου φαίνονται όλα τόσο περίεργα. Ξένοι καθηγητές, μαθήματα σε άλλη γλώσσα, περίεργοι συμφοιτητές, ξένο περιβάλλον είναι μερικά από αυτά.. Αλλάζει η ζωή σου εντελώς μέσα σε λίγες ώρες. Είναι τόσες οι αλλαγές που μπορεί κάποιες στιγμές να φτάσεις στο σημείο να αναπολείς τη βαρετή ρουτίνα που άφησες πίσω σου και σου είχε φάει τη ζωή. Όμως είναι τόσα πολλά αυτά που αποκομίζεις που ξεχνάς αμέσως τις ελάχιστες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσεις. Εμπειρίες, φιλίες, πολλά ταξίδια, γνώσεις ,μαθαίνεις πολύ καλά τη γλώσσα και το σημαντικότερο..: τα reunion που θα γίνουν μετά σε διαφορετική χώρα κάθε φορά..! Απλά ξυπνάς το πρωί και βρίσκεσαι σε διαφορετική χώρα, σε διαφορετικό σπίτι, σε διαφορετική ζωή… πρόσεξε λοιπόν μην τσιρίξεις όταν ξυπνήσεις γιατί δεν είναι όνειρο είσαι εσύ στην καινούρια σου ζωή!

  Γι’ αυτό αν δεν έχεις κάνει ακόμα αίτηση προλαβαίνεις! Αν πάλι φεύγεις εξοπλίσου με καλή διάθεση, πολύ ενέργεια και κέφι γιατί αυτά που θα ζήσεις θα τα θυμάσαι για πάντα και θα τα λες σαν παραμυθάκι στα παιδιά σου (καλά όχι και όλα εντάξει!) Θα είναι ένα παραμύθι γεμάτο χρώματα και εμπειρίες που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη σου και θα έχουν πρωταγωνιστή εσένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου