Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό

του Παναγιώτη Τράμπα


«Βόμβα» έσκασε σήμερα το πρωί, όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε πως είναι διατεθειμένος να χαρίσει το 25% των μετοχών του στον Νικόλα Πατέρα και τον Ανδρέα Βγενόπουλο.


Είναι μία κίνηση που έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών των «πρασίνων» αν και υπάρχει επιφυλακτικότητα μέχρι να επισημοποιηθεί η επικείμενη συμφωνία. Έτσι, μετά τον Ολυμπιακό, λίγους μήνες αργότερα και ο αιώνιος αντίπαλός του αλλάζει σελίδα.
Προς το παρόν οι πρώτες αντιδράσεις από τους υποψήφιους αγοραστές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δείχνουν πως δύσκολα θα χαλάσει η συμφωνία. Όλα θα κριθούν την Τετάρτη, όταν και θα συναντηθούν οι 3 ισχυροί άντρες για να συζητήσουν πιο αναλυτικά τις λεπτομέρειες της μεταβίβασης των μετοχών.
Πάντως είναι δεδομένο πως πίσω από την κίνηση του Τζίγκερ αποσκοπούν άλλα συμφέροντα. Όπως δήλωσε ο Βγενόπουλος, είναι πολύ περίεργο να δίνει σχεδόν τσάμπα την ΠΑΕ, όταν λίγους μήνες πριν είχε απορρίψει καλύτερες προτάσεις και είχε χαρακτηρίσει τον ισχυρό άντρα της MIG αναξιόπιστο.
Βέβαια από το στενό περιβάλλον του Βαρδινογιάννη διαρρέει πως σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η στάση του κόσμου στο φιλικό με την Τζένοα, κατά τη διάρκεια του οποίου αποδοκιμάστηκε έντονα από τη μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών.
Πλέον ανατέλλει μία νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό, με ηγέτες τους Πατέρα και Βγενόπουλο. Είναι βέβαιο πως μες στη χαρά τους, πολλοί φίλαθλοι του «τριφυλλιού» ίσως σκεφτούν πόσο διαφορετικές θα ήταν οι κινήσεις της ομάδας τους στο μεταγραφικό παζάρι αν αυτή η ανακοίνωση είχε έρθει 1-2 μήνες νωρίτερα.
Στην «κόντρα» Κόκκαλη-Βαρδινογιάννη ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού βγήκε νικητής τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον μένει να δούμε ποιος θα βγει νικητής στη μάχη Βγενόπουλου/Πατέρα κόντρα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ελπίζοντας πως όλο αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

1 σχόλιο:

  1. Εκβιάζει την κυβέρνηση ο Βαρδινογιάννης;
    Δημοσιεύθηκε: 06.09.10 12:32

    Τυφώνας διαβουλεύσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στους τραπεζίτες και την Κυβέρνηση με αφορμή τις φημολογούμενες συγχωνεύσεις Τραπεζών. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μάλιστα έγινε σύσκεψη κορυφής στο Μαριάνα Bay ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Μιχάλη Σάλλα με αντικείμενο συζήτησης την συγχώνευση της Πειραιώς με την Εθνική. Το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει σαν βασικό αντίπαλο τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών, κ.Παπακωνσταντίνου, αλλά η οικογένεια Βαρδινογιάννη φαίνεται πως πέρασε στην αντεπίθεση «απειλώντας» πως θα μεταβιβάσει δωρεάν τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Ανδρέα Βγενόπουλο. Βγενόπουλος και Κυβέρνηση βρίσκονται στα «μαχαίρια» και το τελευταίο που θα ήθελε ο κ.Παπανδρέου είναι να αποκτήσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος μοχλό πίεσης μέσω της πολυπληθής μάζας των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Θα πετύχει ο αντιπερισπασμός της οικογένειας Βαρδινογιάννη και θα προχωρήσει η συγχώνευση ή θα βγει πιο δυνατός (από σπόντα) ο Ανδρέας Βγενόπουλος; Το άμεσο μέλλον θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή